Hvilke hvalarter finnes i Norge?

Hvilke hvalarter finnes i Norge?

Hvilke hvalarter finnes i Norge?

Hvaler i norske farvann

  • Blåhval, Balaenoptera musculus.
  • Finnhval, Balaenoptera physalus.
  • Knølhval, Megaptera novaeangliae.
  • Vågehval, Balaenoptera acutorostrata.
  • Spermhval, Physeter macrocephalus.
  • Nebbhvaler, Ziphiidae.
  • Nise, Phocoena phocoena.
  • Spekkhogger, Orcinus orca.

Hva er det største pattedyret i verden?

De om lag 6500 kjente pattedyrene i verden varierer enormt mye i størrelse. De lever også veldig forskjellige liv. De minste pattedyrene veier 3 gram eller mindre (spissmus og flaggermus) og de største kan veie over 100 tonn (blåhval) og er større enn noen dinosaur har vært.

Hva er det største dyret som har levd?

Fakta om blåhval. Blåhvalen er det største dyret på jorda vår, og trolig det største dyret som noensinne har levd her!

Hvilket dyr kan holde pusten lengst?

Svaret ligger i elektriske proteiner. (Dagbladet): Spermhvalen, også kalt «kaskelott», kan dykke i hele 90 minutter før den kommer opp til overflaten for å trekke pusten. Til sammenligning kan delfiner og andre hvaler kun dykke i 20 minutter før de er nødt til å komme opp til overflaten igjen.

Hvilke hvalarter har størst utbredelse?

Verdens største hval er blåhvalen, som også rangerer som det nest største dyret på kloden noen gang. Blåhvalen er nemlig bare overgått av ichthyosauren som levde for 240 millioner år siden. Blant blåhvaler er hunnen generelt større enn hannen og kan bli opptil 33–34 meter lang og veie opp mot 180 tonn.

Hvilke hvaler har tenner?

Tannhvaler er en av to grupper av nålevende hvaler ved siden av bardehvalene. Noen eksempler på tannhvaler er delfiner, niser, spekkhogger og spermhval.

Hvor gamle blir dyr?

– Blant pattedyra blir spissmusa litt over et år, en katt blir gjerne ti–tolv år, mens hesten blir omtrent 30 og en elefant kan bli 70 år, sier Petter Bøckman. Men en liten padde kan noen ganger leve like lenge som en hest selv om den er mye mindre. Og en papegøye kan faktisk leve lenger enn en elefant.

Hvor finner man nebbdyr?

Nebbdyr har en bred snute som minner om et andenebb. Det lever i elver på Tasmania og i det østlige Australia.

Hvor stor var den største dinosauren?

Dinosauren skal ha veid 69 tonn og være 37 meter lang ifølge The Independent. De fossile benrestene av dinosauren ble funnet i 2012, og etter flere år med forskning kan forskerne nå slå fast at dette er den største dinosauren som noen gang er funnet.

Hvilket dyr klarer seg lengst under vann?

3. Elefantselen lever livet under (mye) vann. Elefantseler (også kalt sjøelefanter) kan gjøre 50 dype dykk om dagen, ned til over 2000 meters dybde, og kan holde seg under overflaten i over to timer.

Hvilket dyr dykker dypest?

Spermhvalen er kjent for å kunne dykke til enorme havdyp, trolig ned mot omkring 3 000 meter under havoverflaten. Dette er i såfall dypere enn noe annet pattedyr, men dykk til slike dybder har aldri vært bekreftet. Det dypeste dykket en spermhval har gjort og som er bekreftet, er 1 219 meter.

Hvilken hval kan dykke dypest?

Spermhvalen er kjent for å kunne dykke til enorme havdyp, trolig ned mot omkring 3 000 meter under havoverflaten. Dette er i såfall dypere enn noe annet pattedyr, men dykk til slike dybder har aldri vært bekreftet. Det dypeste dykket en spermhval har gjort og som er bekreftet, er 1 219 meter.

Har alle hvaler tenner?

Tannhvaler (Odontoceti) er en gruppe hvaler som har kjever utrustet med tenner, i motsetning til bardehvalene (Mysticeti) som har fått tennene omdannet til barder i overkjeven. Det finnes omkring 70 ulike arter med tannhvaler.

Hva spiser en bardehval?

Dette teppet fungerer som en sil som bardehvalene benytter til å filtrere åte fra sjøvannet. De filtrerer i hovedsak planktoniske krepsdyr, særlig krill og små stimfisk.

Relaterade inlägg: