Hur använder man jiggar?

Hur använder man jiggar?

Hur använder man jiggar?

Jiggfiske för abborre är enkelt: kasta ut, låt det sjunka till botten, sträck upp linan och fiska hem jiggen med små ryck längsmed botten. Är fisken aktiv kan man fiska relativt snabbt, ju kallare det blir i vattnet desto långsammare får man fiska. Det är viktigt att hålla bottenkontakt med jiggen.

Hur väljer man färg på jigg?

Lina: Absolut flätlina, styrkan för abborre 0.08-0.10mm, gös 0.10-0.16mm och gädda 0.16-0.24mm. Det är bra om linan syns så tydligt som möjligt, t. ex. fluorgul är en mycket bra färg, så att nappen går att avläsa bättre.

Var får man fiska utan fiskekort Skåne?

Att fiska i Skåne utan fiskekort går bra såvida du fiskar längsmed kustlinjen. Men du behöver dock ett fiskekort för att fiska i insjöar och vattendrag. Du måste även ha i åtanke att somliga fiskar inte får fångas under utvalda delar av året, enligt de regler som Länsstyrelsen i Skåne satt upp.

Hur riggar man jigg?

När du ska aptera en abborrjigg så använder vi oss främst av enkelkrokar med integrerad vikt. De småstorlekarna behöver sällan någon stinger, men desto viktigare blir placeringen av den enda kroken du har till förfogande.

Vilken storlek på Jigghuvud?

Krokstorlek guide: 2/0 & 3/0 passar jiggkroppar runt 5-7cm. 4/0 är lagom till jiggar runt 8-10cm.

Vilken färg på betet?

Tumregeln är ju mörkare förhållanden desto mörkare beten. Detta för att skapa en bättre kontrast vilket många gånger kan låta motsägelsefullt, men har bevisat sin effektivitet många, många gånger. En bra jämförelse är att slå en fundering på varför fiskar nästan aldrig har mörka bukar.

Hur montera Stinger?

Stinger spikes om du vill använda det för att fästa stingern i gummit istället för att trycka krokarna direkt in i gummit. I detta fall från SPRO som jag tycker funkar bra. Då är du redo att köra igång. Stick båda ändarna av wiren i beteslåset.

Vilken krok till vilken jigg?

Krokstorlek guide: 4/0 är lagom till jiggar runt 8-10cm.

Relaterade inlägg: