Vad menas med PHEV?

Vad menas med PHEV?

Vad menas med PHEV?

En laddhybridbil (på engelska Plug-in Hybrid Vehicle, PHV, ibland även Plug-in Hybrid Electric Vehicle, PHEV) är en hybridbil som även kan laddas från det fasta elnätet och köras helt på el under kortare sträckor, vanligen några få mil.

När kommer MG ZS EV 2022?

Den som vill däremot lägga vantarna på den helt eldrivna MG ZS EV får nu i stället vänta på årsmodell 2022. Den ska då få ett större batteri än det på 44,5 kWh som sitter i bilen idag. Det ska göra att nästa årsmodell får längre räckvidd än de 26,3 mil som nuvarande version kommer på en laddning.

När kommer MG 2022 till Sverige?

Annons: Kinesiska MG har slagit igenom brett i Sverige med modeller som ZS EV och Marvel R. Nu berättar de att det är en ny eldriven modell på gång. Den kommer att ha premiär under fjärde kvartalet 2022.

När kommer nya MG ZS EV?

På torsdag denna vecka (14 oktober) kommer MG att avslöja de svenska priserna för den nya uppdaterade MG ZS EV. De första demobilarna kommer sedan till återförsäljare under november med de första leveranserna under första kvartalet av 2022.

Har MG ZS EV 2022 värmepump?

Bilen saknar värmepump. Euro-NCAP har krocktestat MG ZS EV och gav den fem stjärnor i betyg.

När kommer MG till Sverige?

Det var i mars 2021 som avtal undertecknades och MG officiellt skulle in på den svenska marknaden. Det väcktes snabbt intresse för det återupplivade varumärket och MG ZS EV blev direkt en av de mest sålda elbilarna i Sverige. Försäljningen startade i april 2021 och det har redan levererats över 4400 bilar till kund.

Vilket land kommer MG från?

MG är ett gammalt brittiskt bilmärke som sedan 2006 ägs av det statliga kinesiska bolaget SAIC Motor. De har bara sålt bilar i Sverige sedan i våras, men med sina låga månadskostnader blev elbilen ZS EV och laddhybriden EHS snabbt storsäljare. Nu siktar märket på att bli störst i Sverige på elbilar.

Relaterade inlägg: