Kan man ändra pinkod på simkort?

Kan man ändra pinkod på simkort?

Kan man ändra pinkod på simkort?

För att göra detta måste du gå till telefoninställningarna. Du bör leta efter avsnittet "säkerhet", som du förmodligen hittar på fliken avancerade inställningar på telefonen. Nästa steg blir att lokalisera och trycka på fliken "SIM-kortlås", där du hittar fliken för att ändra koden i "ändra SIM-korts PIN-kod".

Vad gör man när SIM-kortet är låst?

Du har tre försök på dig att låsa upp simkortet med pinkoden. Därefter låser sig simkortet igen och för att låsa upp det då behöver du en puk-kod. Precis som pinkoden fick du puk-koden i samband med att du fick ditt simkort. Puk-koden är till skillnad från pinkoden en åttasiffrig kod.

Vad har jag för pinkod?

För att byta pinkoden för simkortet på en Android-mobil går du till följande på din telefon: Inställningar > Låskärm och Säkerhet > Ställ in lås för SIM-kort ....Här hittar du din pukkod:

 • När du loggar in i Mitt Företag för användare, gå till fliken "Abonnemang". ...
 • På pappret där ditt sim-kort satt när du fick det.

Vad händer om man slår in fel PIN kod?

Om du slår in fel SIM-pin tre gånger resulterar detta i att SIM-kortet låses av säkerhetsskäl. För att då låsa upp kortet behöver du använda PUK-koden kopplad till just ditt SIM-kort. Skulle du också slå fel PUK-kod 10 gånger låses kortet helt och du behöver beställa ett nytt.

Kan man byta pinkod på iPhone?

Gå till Inställningar. Klicka på ”Mobilnät” Under ”SIM-PIN” kan du ändra kod eller deaktivera den helt. Kom ihåg att PIN-koden är det främsta sättet att skydda din data om din iPhone skulle komma på vift – så lämna den helst på.

Måste man ha pinkod?

Varför ska man ha en PIN-kod/låskod på mobilen eller surfplattan? Genom att aktivera PIN-koden blir det svårare för obehöriga att använda din mobil eller surfplatta och komma åt din information.

Hur får jag upp sim-kortet på iPhone?

Du trycker upp SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket. Tryck inåt, mot iPhone-enheten, men tvinga det inte. Om du har problem med att trycka upp SIM-facket tar du med enheten till din operatör eller en Apple Store för hjälp.

Vad är det för siffror på SIM-kortet?

Det nummer som finns tryckt på ditt SIM-kort är ett 19 siffror långt SIM-kortsnummer som används för att identifiera SIM-kortet men du kan inte nyttja det för att komma in i mobilen.

Har glömt PIN-koden?

Du behöver puk-koden för att återställa pinkoden Du kan skriva in en felaktig pinkod tre gånger. Därefter måste du ha din puk-kod för att återställa den. Puk-koden finns också på korthållaren där simkortet satt när du fick det.

Vad gör man om man har glömt sitt lösenord till Samsung?

Tryck på reglagen för att aktivera fjärrkontroller och fjärrupplåsning.

 • 1 Gå till Hitta min enhet på en dator.
 • 2 Logga in på ditt Samsung-konto.
 • 3 Klicka på Lås upp.
 • 4 Klicka på Lås upp i vyn "lås upp min telefon"
 • 5 Ett popup-fönster kommer att visas som ber dig att ange ditt Samsung-kontolösenord.

Måste man ha pinkod på iPhone?

SIM-pinkoden som, om den är aktiverad, krävs för att låsa upp ditt abonnemang för användning efter omstart av telefonen. Utan den här koden går det inte att ringa telefonsamtal eller använda mobildata. OBS! Det går dock utmärkt att i övrigt använda telefonen.

Hur ändra Lösenkod?

Ange en lösenkod

 1. Öppna navigeringspanelen och tryck sedan på ...
 2. I sektionen Säkerhet trycker du på Lösenkodslås och sedan på Aktivera lösenkod.
 3. Ange de fyra siffror du vill använda som lösenkod och ange sedan siffrorna igen för att bekräfta.
 4. Tryck på Kräv lösenkod och välj efter hur lång tid du måste ange lösenkoden.

Vad är PIN-kod iPhone?

Lås ditt SIM-kort med en PIN-kod (Personal Identification Number) för att få en identifieringskod för telefonsamtal och mobildataanvändning. Du kan använda en SIM-PIN för att förhindra att andra personer använder ditt SIM-kort för telefonsamtal och mobildata.

Relaterade inlägg: