När är det dags att byta torkarblad?

När är det dags att byta torkarblad?

När är det dags att byta torkarblad?

Byta torkarblad När torkarbladen börjar släppa från ruta, när gummilisten börjar torka ut och spricka eller när du ser att de inte fungerar lika bra som tidigare och lämnar spår på rutan så är det dags att byta. Vanligen behöver du byta till nya torkarblad ungefär en gång om året.

Får inte loss torkarblad?

Lyft upp torkarbladsarmen och ta bort det gamla bladet. Milt våld kan krävas men var försiktig så du inte skadar själva armen. På de flesta torkarbladsförpackningar finns det en någorlunda hjälpsam illustration över hur demonteringen går till. OBS: Var försiktig så du inte tappar torkararmen och skadar vindrutan.

Vad kostar det att byta vindrutetorkare?

Om du behöver byta vindrutetorkare ofta beror på hur ofta och hur de används, men det kostar inte många hundralappar och de är därför en billig försäkring att göra det en gång om året. Vissa rekommenderar till och med att du byter vindrutetorkare samtidigt som du byte hjul – det vill säga två gånger om året.

Hur ofta byta torkarblad bil?

När ska du byta torkarblad? Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger per år. Tänk också på att kvaliteten på torkarbladen och väderförhållanden påverkar hur ofta de behöver bytas ut. Torkarbladen slits mer på hösten när mer skräp och löv samlas på vindrutan.

Hur man sätter på vindrutetorkare?

Så byter du vindrutetorkare med rak arm

  1. Sätt eventuellt vindrutetorkarna i serviceläget.
  2. Lyft ut torkararmarna från rutan innan du börjar.
  3. Tryck in plastknapparna uppe på eller på sidan av torkararmen.
  4. Ta bort det gamla torkarbladet.
  5. Sätt i det nya torkarbladet och se till att plastknapparna går in i hålen.

Vad kostar Bosch torkarblad?

Priser torkarblad - Bosch Aerotwin Torkarblad till vindrutan: 498 kr/ par.

Relaterade inlägg: