Hur byter man garn virkning?

Hur byter man garn virkning?

Hur byter man garn virkning?

Lägg den nya garnänden under garnet du jobbat med, lägg sedan garnänden upp över båda trådarna, och för garnänden genom öglan och drag åt. Gör sedan samma sak genom att ta änden på garnet du jobbat med och lägg under det nya garnet, sedan upp över båda garntrådarna, för änden genom öglan och drag åt.

Hur stickar man jämt?

Snabbaste lösningen: sticka med två olika grova stickor Ja, att du använder två olika stickstorlekar, en för vardera sorts varv. Om du stickar de räta varven med till exempel en 5 mm-sticka, prova att sticka de aviga (om de är lösare) med en 4,5 mm- eller 4 mm-sticka.

Hur man byter färg virkning?

Så här gör man:

  1. När du virkat den sista maskan på varvet och vill byta färg så tar du ut virknålen ur öglan. ...
  2. Stick sedan in virknålen i den lösa öglan.
  3. Gör ett omtag med den nya garnfärgen (rosa) och dra den genom öglan.
  4. Dra sedan det nya garnet genom luftmaskan.
  5. Dra lite i garnändan för den gamla färgen (grön).

Hur man fäster virkning?

Om du virkar med bomull kan du gnugga garnändan litet med fingrarna för att rufsa till den, så glider den inte så lätt. Om arbetet är vändbart kan du dra lätt i det så att den avklippta ändan glider in mellan maskorna (det funkar bäst om du fäst den sista biten i flera maskfötter).

Hur räknar man om stickmönster?

Räkna för uppläggningen I ursprungsmönstret står det att du ska lägga upp 54 m för bakstycket. Då räknar vi ut hur mycket det blir i centimeter: 54 (maskantalet) / 1,7 (masktätheten) = 31 centimeter.

Hur håller man garnet vid Flerfärgsstickning?

Lyft alltid upp det ena garnet under det det andra För det mesta stickar vi här i Sverige med båda garnerna i samma hand, vänster hand om du är högerhänt. Tänk på att när du växlar mellan färgerna så skall det ena garnet alltid lyftas upp under det andra, och vice versa – det andra garnet över det första.

Relaterade inlägg: