Hur använder man en solcellsladdare?

Hur använder man en solcellsladdare?

Hur använder man en solcellsladdare?

Hur fungerar en solcellsladdare? I grova drag fungerar solceller genom att man ställer dem i direkt solljus, där cellerna absorberar solens energi och omvandlar denna energi till elektricitet som kan användas för att driva lampor, ladda upp elektronik eller liknande.

Hur funkar en Nödradio?

De flesta radioapparater för nödsituationer har en powerbank. Den fungerar som ett gemensamt batteri för dynamo, solceller och eventuellt även USB- eller AC-laddare. Ofta går det att använda ström från nödradions powerbank för att ladda en mobiltelefon eller annan apparat med USB-kontakt.

Hur fungerar en powerbank med solceller?

Solcellsladdaren kopplas till en powerbank som lagrar solenergin och som i sin tur kopplas till den enhet som ska laddas upp. Linocell och Exibel säljs enbart som solpanel, utan powerbank. För testet bad vi Kjell & Company och Clas Ohlson att rekommendera en passande powerbank.

Vad är Linocell?

Linocell kan fixa ljudet till din bil. Förutom Linocells breda sortiment av powerbanks, laddkablar, fodral och mobilhållare så finns även biltillbehör från Linocell. Kanske vill du lyssna på en podcast på roadtripen, eller så söker du ett sätt att få in din egen musik i bilstereon när du tröttnat på radiohitsen.

Är nödradio bra?

Vev, ergonomi Formen på nödradion gör att den känns ganska skön att hålla i när jag vevar. Knappen i änden på veven känns också bra och när jag vevar upplever jag motståndet i dynamon som något lätt. Tummen och handen mår bra även efter tio minuters frenetiskt vevande.

Varför nödradio?

En storm drar in över landet och träd faller över elledningar och vägar. Du blir fast hemma utan ström, täckning på mobilen och fungerande telefonnät. Du hör utomhussignlaen "Hesa Fredrik".

Relaterade inlägg: