Är det arsenik i riskakor?

Är det arsenik i riskakor?

Är det arsenik i riskakor?

Livsmedelsverkets undersökning 2015 visade att ett litet barn som äter två till fyra riskakor per vecka riskerar att få i sig mycket arsenik. Eftersom riskakor nästan inte tillför några viktiga näringsämnen, och dessutom ofta innehåller salt, är rådet till föräldrar att inte ge barn under sex år riskakor.

Är det arsenik i Majskakor?

Halterna av tungmetaller är mycket lägre i majskakor jämfört med riskakor. Här kan du läsa mer om arsenik i ris och våra råd till barn när det gäller ris.

Varför finns inte riskakor?

Livsmedelsverket har undersökt 102 risprodukter som finns ute i handeln – och arsenikhalterna är så höga att man avråder barn från att äta riskakor. – Vi visste redan att det fanns arsenik i ris. Det vi nu har kommit fram till är att vissa produkter på marknaden innehåller ganska höga halter.

Är Majskakor cancerframkallande?

Livsmedelsverket avråder barn från att äta riskakor. Livsmedelsverket avråder barn från att äta riskakor. Anledningen är att ris innehåller så höga halter av det cancerframkallande ämnet arsenik – att verket nu ändrar sina kostrekommendationer.

Är Majskakor onyttiga?

Majskakor görs idag i många olika varianter och smaker. De med ost, pizza och gudvetvad-smaksättning är inga toppenalternativ. Majs är en snabb kolhydratskälla och ganska fiberfattigt, och när de sedan smaksätts tillsätter man en hel del fett, salt, socker och andra kryddor – vilket inte gör saken bättre.

Relaterade inlägg: