Vad kostar folkrace licens?

Vad kostar folkrace licens?

Vad kostar folkrace licens?

Först måste du genomgå en teorikurs på 3 timmar och som kostar runt 400 kr oavsett om du är junior eller senior. Sedan måste du gå med i en motorklubb. Tyvärr gäller inte Trofeo Abarth som klubb.

Vad kostar rally licens?

Ta en rallylicens För att få tävla i rally behöver du en rallylicens, det är varken svårt eller dyrt att ta. Du skall först gå en kurs på 4-8 timmar som kostar ca 500 kr. Du behöver också en kurs i LABC (första hjälpen), ibland ingår denna i licenskursen. Licenskurser hittar du i kalendern på Bilsportförbundet.

Hur tar man Folkracelicens?

SV: hur tar man licens? Du behöver inte gå kursen i den klubb du tänkt tävla i heller. Men du måste vara medlem i en klubb då du tar licensen. Eller om du går kursen i den klubb du tänkt tävla för kan man oftast betala medlemsavgiften då du tar licens.

Kan man tjäna pengar på folkrace?

Alla bilar som deltar i en tävling får man lägga bud på. Priset på en bil är 4500kr (plus 100:- i avgift).

Hur går folkrace till?

Folkrace är en bilsport i Sverige. Folkrace körs på banor av grus eller asfalt med täckta bilar som är typbesiktigade i Sverige. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter; bland annat skall de ha skyddsbur.

Måste man sälja sin Folkracebil?

Alla bilar säljs Vem som helst får fram till 15 minuter efter att sista loppet körts lämna anbud på bilarna. Man måste dock vara tillräcklig gammal för att få tävla. Bilarna säljs för 8000 kronor styck, samt 200 kronor för varje anbud. Bilar som körs i debutanttävlingar säljs dock inte.

Hur dyrt är folkrace?

Grundtanken med folkrace är att det inte ska vara dyrt eller krångligt att delta. Här krävs inte något snabbt vrålåk eller avancerad utrustning. Startavgiften för en tävling får vara max 300 kronor för seniorer och max 200 kronor för juniorer. I Sverige kördes de två första tävlingarna i folkrace under vintern 1981.

Hur mycket kostar rally?

Fråga: Var köper jag biljetter till Rally Sweden och hur mycket kostar det? Svar: Du köper ditt RallyPass (gäller för alla sträckor) eller DayPass (gäller för alla sträckor under en dag) på OKQ8 i rallyregionen. RallyPass kostar 499:- och DayPass kostar 300:-.

Hur snabbt går folkrace?

Innan varje tävling skall alla tävlingsbilar besiktigas av teknisk funktionär så att de håller de säkerhetskrav som ställs i reglementet. Maxhastigheten ska inte överstiga 80 km/timme, men det finns de som kör fortare ändå. Banan ska dock vara byggd så man inte ska kunna komma upp i högre hastighet.

Vad krävs för att börja med folkrace?

För att man ska få börja att köra Folkrace måste man genomgå en teorikurs på tre timmar. Det gäller för alla, men om man är junior eller senior utan körkort måste man genomgå en liten uppkörning för att visa att man kan köra lite bil. Det finns tre olika licenser: debutant, junior och senior.

Hur fort går folkrace?

Hastigheten ska inte överstiga 80 km/tim. Alla bilar är till salu för 8.0 SEK/anbud efter avslutad tävling. Startavgiften får inte vara högre än 300 SEK för seniorer och 200 SEK för juniorer.

Hur länge håller folkrace på?

3-årsbesiktning: Alla folkrace bilar ska besiktas med tre (3) års mellanrum.

Relaterade inlägg: