Hur rengör man ångstrykjärn?

Hur rengör man ångstrykjärn?

Hur rengör man ångstrykjärn?

Häll en matsked ättika i strykjärnets vattenbehållare och fyll på med vatten. Sätt igång ångfunktionen och låt strykjärnet stå och ånga tills vattentanken är tom. Du kan också stryka en gammal handduk tills vattentanken är tom, men ättikan lämnar en ganska skarp lukt så stryk inte något plagg som du är rädd om.

Hur får man bort plast från strykjärn?

Blanda lite vatten med 1-2 matskedar bakpulver. Smeta ut blandningen på strykjärnets undersida och låt strykjärnet stå i någon minut. Torka av blandningen med en våt trasa. Rengör därefter hålen genom att doppa tops i ättika och pilla bort smutsen.

Vad kallas undersidan på strykjärn?

Rengöring av fläckiga undersidor För att få en skinande ren undersida av ditt strykjärn behöver du en trasa, vatten, ättiksprit och lite bakpulver. Fukta trasan med vatten och lite ättiksprit och strö på bakpulver.

Hur gör man ren sulan på strykjärnet?

Huskurer för att rengöra strykjärnssulan Tvål och vatten – om ditt strykjärn bara behöver en lätt rengöring kan du skrubba det med en svamp doppad i tvålvatten. Använd inte stålull – det kommer att skada sulan. Tandkräm – om stryksulan fortfarande inte är ren efter tvålvattnet kan du prova att använda tandkräm.

Hur får man bort plast?

I en ugn. Den bästa lösningen för att ta bort spår av smält plast i en ugn är att använda ugnsrengöring helt enkelt. För att göra detta, efter att du har tagit på dig handskar, spraya de aktuella områdena med rengöringsmedel och låt verka några ögonblick (läs instruktionerna på din produkt).

Vad är Stryksula?

Stryksulan är tillverkad av 100% teflon. Du slipper pressduk. Inget fastnar på strykjärnet. Används vid såväl strykning i hemmet som vid professionell stryckning i kemtvättar, textillärare & syateljéer.

Relaterade inlägg: