Vad är speciellt med Australien?

Vad är speciellt med Australien?

Vad är speciellt med Australien?

Australien är även berömt för det Stora barriärrevet – världens största korallrev som är 260 mil långt och kan ses ända ute från rymden. De sociala förhållandena i Australien är goda. Landet var bland de första som införde 8 timmars arbetsdag och bra löner redan på den sista halvan av 1800-talet.

Vilka naturtyper finns i Australien?

Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vad är Religion i Australien?

Religion. Australien har ingen statsreligion. I en undersökning 2016 ansåg sig 52,1 procent av australierna som kristna varav 22,6 procent som katoliker och 13,3 procent som anglikaner. 30,1 procent ansågs inte ha någon religion, till detta räknades humanism, ateism, agnosticism och rationalism.

Vilken landyta har Australien?

Australien har en landyta på kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Vad är klimatzoner i Australien?

Geografi och klimat. Klimatzoner i Australien. Australien har en landyta på kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Relaterade inlägg: