Vad är Vapenolja?

Vad är Vapenolja?

Vad är Vapenolja?

Vapenolja & Vapenfett. Vapenolja och vapenfett används för att minskar friktionen mellan rörliga vapendelar samt skyddar mot rost. En bra vapenolja klarar låga temperaturer utan att den fryser och blir seg. Den ska också stanna kvar på metallen och inte dra åt sig smuts.

Varför oljar man vapen?

För att minska slitaget på de rörliga delarna krävs smörjmedel, som bildar en tryckbuffert mellan delarna och ger önskad smörjning även i värme (eller kyla). Vapensmörjolja och fett används för smörjning och underhåll av vapen.

Hur ofta ska man rengöra sitt vapen?

Är man ute efter bästa precision och lång livslängd på vapnet så är det att fördra att göra vapenvården grundligt och varje gång det använts. Är man inte ute efter millimeterprecision och inte skjuter så många skott per år så räcker det med en eller ett par ordentliga rengöringar om året.

Hur ofta behöver man rengöra pistol?

De allra flesta tillverkare rekommenderar en rengörings intervall på mellan 5 skott. Hur gör man då ren en 22,a som alltid skjuts med bly ammunition. Efter ca 3 skott rengör jag min egen pistol en Morini CM 22 ALU.

Är Boresnake bra?

Bore snake Vi rekommenderar inte detta som grundlig rengöring, men den gör jobbet om du tappat vapnet i snön eller stött pipan i marken.

Relaterade inlägg: