Vad ska man tvätta speglar med?

Vad ska man tvätta speglar med?

Vad ska man tvätta speglar med?

Vid rengöring av speglar och glas rekommenderar vi fönsterputsmedel på sprayflaska. En sprayflaska är smidig att ha med sig in på små utrymmen vilket underlättar arbetet. Luddfri trasa, fönsterputsduk eller mikrofiberduk. Använd en trasa eller duk som inte luddar för bästa resultat.

Hur man gör en spegel?

I dag tillverkas de flesta speglar genom att man lägger ett väldigt tunt lager av krom, nickel eller titan på en glasskiva. Ovanpå detta läggs ett lager silver eller aluminium, och alltihop skyddas av ytterligare ett lager, som kan bestå av silikon eller lack. Det skyddande lagret skall framför allt stänga ute fukt.

Hur gör man fönsterputs?

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll i så det är ca 20% ättika (eller 40% ättikssprit) i den tomma flaskan och resten vatten.
  2. Tillsätt några droppar handdiskmedel.
  3. Sätt på spraymunstycket och skaka lätt.
  4. Klart! ✨

Hur gör man rent glas?

En lösning med lika delar ättika och destillerat vatten för glas som är matta och oklara. Lägg glasen i blöt i minst 12 timmar och låt dem sedan lufttorka. Häll några matskedar ättika eller glasrengöringsmedel på en diskhandduk och torka glasen med det. Diska dem som vanligt efteråt.

Hur mycket ättika till fönsterputs?

GÖR SÅ HÄR:

  • Häll i så det är ca 20% ättika (eller 40% ättikssprit) i den tomma flaskan och resten vatten.
  • Tillsätt några droppar handdiskmedel.
  • Sätt på spraymunstycket och skaka lätt.
  • Klart! ✨

Hur mycket Yes till fönsterputs?

Blanda 1 matsked diskmedel, 0,5 deciliter vinäger och 2 matskedar majsstärkelse. Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten. Häll mixen i en hink och fyll på med varmt vatten.

Relaterade inlägg: