Hur gör man rent vita skinnskor?

Hur gör man rent vita skinnskor?

Hur gör man rent vita skinnskor?

gör du rent vita läderskor

  1. Torka av dem med en trasa och ljummet vatten eller använd lite diskmedel. ...
  2. Byt ut snörena! ...
  3. Ge sulan en putsning med en borste och använd antingen Jason Markks skorengöring eller vatten och diskmedel.

Hur tvättar man skosulor?

Tvätta skorna med bikarbonat och tvättmedel Tvätta dina skor för hand med bikarbonat och tvål, eller flytande tvättmedel eller diskmedel. Använd en skrubb- eller diskborste. Vill du vara extra noggrann kan du använda en tandborste eller nagelborste. Skosnörena kan du tvätta i maskin.

Hur får man bort fläckar på vita skor?

Ett husmorsknep är att blanda bakpulver med lite flytande diskmedel, två eller tvättmedel och applicera direkt på de fläckade områdena. Skrubba fläcken med en borste och använd gärna en tandborste för veck och sömmar som är svåra att komma åt. Skölj sedan av med vatten och låt skorna lufttorka.

Hur gör man skor vita?

Blanda lite bakpulver med tvål, flytande diskmedel eller tvättmedel och borsta sedan rent skorna med blandningen med hjälp av en ren borste. Om du har fläckar som är svåra att komma åt kan du använda en liten tandborste. Torka av pjucksen med en fuktig trasa och låt dem sedan lufttorka. Tadaaa, crispy white!

Hur får man glansiga skor?

Låt skokrämen torka ett par minuter och putsa skon med en borste eller en trasa. För att upp lite extra glans på skon kan du efterputsa med ett par gamla nylonstrumpbyxor. Grövre skinnskor är bra att först fetta in och sedan putsa med skokräm.

Hur får man bort fläckar på skinnskor?

Ta bort fläckar från skinnskor Man kan enkelt torka bort fett med en mjuk trasa eller med hushållspapper. Sitter fläcken hårt kan man även att gnida in fläcken med några droppar ättika. Pröva att repetera behandlingen ifall fläcken inte ger med sig. Det finns också speciella rengöringsmedel för läder.

Hur får man skosnören rena?

Ge skosnörena en make-over Ge därför också skosnörena lite extra kärlek och tvätta dem separat, gärna i tvättpåse så att de inte försvinner i tvättmaskinen. Om du vill bleka dem lite kan du dränka dem i citronsaft och sedan låta dem ligga i solen.

Hur tvättar man joggingskor?

Löparskor i tvättmaskin? Tvätta aldrig dina löparskor i tvättmaskin. Ta istället ur innersulan och borsta skorna med till exempel nagelborste, tvål och ljummet vatten. Innersulan kan du skölja av i ljummet tvålvatten.

Hur får man bort illaluktande skor?

Ett beprövat husmorsknep är att blanda 4 matskedar ättika med 1 liter vatten och massera in insidan av skorna med lösningen. Låta därefter skorna ligga över natten. Skölj sedan ur skorna ordentligt. Detta hjälper att få bort lukt i skorna, även om det kan hända att de luktar lite ättika efteråt.

Relaterade inlägg: