Kan man torka glasögon med hushållspapper?

Kan man torka glasögon med hushållspapper?

Kan man torka glasögon med hushållspapper?

Du kan också använda en mikrofiberduk eller andra mjuka material, men tänk då på att enbart använda den till att putsa dina glasögon, annars kan det ligga kvar smuts i duken som repar ytan. Hushållspapper och andra lite grövre material är bäst att undvika helt eftersom de kan repa ytan på glasen.

Hur får man rent glas?

Blanda 1 del vinäger med 1 del diskmedel och 3 delar vatten, häll över i en plastflaska och skaka om. Spruta blandningen på en mikrofiberduk eller en mjuk svamp (utan skrubbyta – annars riskerar du att repa glaset) och torka av glasen.

Kan man tvätta glasögon med handsprit?

- Spraya gärna med en särskild rengöringsspray för glasögon på glasen och rengör både glasen och bågarna med dina fingertoppar. Det går bra att tvätta glasögon med diskmedel också men allra bäst är att använda rengöring som är avsett just för glasögon eftersom ytan kan bli uttorkad och matt.

Hur får man rent en flammig spegel?

Prova att använda lite ättika i vattnet när du putsar speglar, glas och fönster. Ättikan hjälper mot flammiga fläckar och fula ränder. Eftertorka noga så att ny smuts inte fastnar på den fuktiga ytan, så håller sig spegeln ren längre.

Kan man putsa glasögon med rödsprit?

Ja det kan du, men det finns en risk att bågens yta blir uttorkad och får en matt yta. Allra bäst är att använda putsmedel speciellt avsett för glasögon, då håller glasen sig rena längre och bågen behåller sin lyster. Om du sköljer glasögonen tänk på att inte ha för varmt vatten, ljummet är lagom.

Relaterade inlägg: