Hur gör man ren ugnen med bikarbonat?

Hur gör man ren ugnen med bikarbonat?

Hur gör man ren ugnen med bikarbonat?

Ugnsrengöring – så gör du rent ugnen med bikarbonat och ättika:

  1. Ta bort gallret och alla plåtar som finns i ugnen.
  2. Blanda några skedar bikarbonat med lite vatten i skålen. ...
  3. Smeta ut pastan på alla ugnens insidor, det kommer att bli brunt när du smetar ut det. ...
  4. Låt vara över natten, minst 12 timmar, så det hinner gro in.

Kan man göra rent ugnen med ättika?

Gör så här: Häll 24-procentig ättika i en djup skål som du ställer i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 50 grader och låt den vara igång i en och en halv timme. Ättika luktar fränt så det kan vara smart att vädra i köket under tiden. Låt ugnen svalna innan du torkar ur den med valfritt rengöringsmedel.

Hur rengöra mycket smutsig ugn?

Är din ugn riktigt smutsig kan du blanda bikarbonat och varmt vatten till en pasta och smeta in i ugnen. Häll ättika eller vit vinäger i en sprayflaska och spraya på bikarbonaten - det kommer börja bubbla och fräsa. Låt verka en stund och torka sedan bort med en trasa eller svamp.

Hur får man rent glaset i ugnen?

Blanda cirka en halv deciliter bakpulver med lika mycket vatten i en skål. Rör om i blandningen så att det bildas en pasta. Applicera pastan på ugnsluckan och låt verka en liten stund, beroende på hur smutsig ugnsluckan är.

Hur gör man rent glaset i ugnen?

En spisskrapa för att komma åt ingrodd smuts på ugnsluckans glas. Har du ingen specialskrapa kan det funka med en osthyvel eller en stekspade. Diskmedel för att lösa upp fett. Stålull ger skinande blanka galler.

Relaterade inlägg: