Hur tvätta en trasmatta?

Hur tvätta en trasmatta?

Hur tvätta en trasmatta?

Börja gärna med att blöta din trasmatta i en sjö, i ett badkar eller skölj av mattan med en trädgårdsslang. Skrubba sedan trasmattan på båda sidorna i rändernas riktning. Använd ljummet vatten, såpa och en mjuk panelborste. Skölj därefter din trasmatta med rikligt med vatten.

Var tvättar man trasmattor?

Mattor. Våra trasmattor, ripsmattor och glesripsmattor går bra att maskintvätta i 60 grader kulörtvätt. Vid lägre temperatur riskerar man att trasorna färgar. Är mattan så lång att den inte går in i tvättmaskinen kan man istället handtvätta den.

Kan man tvätta alla mattor?

mattor som tål handtvätt ser tvättsymbolen ut som en balja fylld med vatten med en hand i. Det betyder att du kan tvätta mattan i just en balja eller till exempel i badkaret. Om mattan är för stor för att rymmas kan du eventuellt tvätta den plant utomhus, t ex på en ren presenning.

Kan man torktumla trasmattor?

- Centrifugera eller torktumla aldrig en matta. Inte ens en trasmatta. De blir deformerade och det sliter onödigt på väven. - Om du hänger upp en matta för att torka, häng den i långsidan.

Hur tvättar man en matta själv?

Häll ljummet vatten i en hink med mattschampo eller annat tvättmedel. Använd en borste eller en svamp och jobba in vatten med tvättmedel i mattan till ett skum för att lösa upp smutsen. Ta i ett par extra varv på mer smutsiga ställen. Låt mattan ligga med tvättmedlet i fem minuter så att all smuts försvinner.

Relaterade inlägg: