Hur gör man rent mocka soffa?

Hur gör man rent mocka soffa?

Hur gör man rent mocka soffa?

Istället rekommenderas en mockaborste och endast mycket lite vatten för att inte riskera missfärgning. För speciellt svåra fläckar så kan det vara bra att använda ett fläckborttagningsmedel speciellt anpassat för mocka. Du kan också testa ett gammalt husmorsknep för att tvätta mocka: vinäger eller majsmjöl.

Hur rengör man microfiber?

När microfiberduken läggs i varmt tvättvatten öppnar sig fibrerna och släpper ut smutsen i vattnet. Riktigt grov smuts släpper när duken tvättas med tvättmedel. Viktigt att tänka på vid tvätten är att inte tillsätta sköljmedel till dukar och moppar som innehåller microfiber.

Hur får man bort fläckar på mockaskor?

Ta bort fläckar från mockaskor Börja med att avlägsna så mycket fett du kan utan att gnugga in fettet mer i mockan genom att avlägsna upp fettet med ett hushållspapper. Därefter behöver du gnugga upp finishen där fettfläcken satt sig. Mockaskor kan man gnugga upp med en speciell sudd för mocka.

Hur sköter man mockaskor?

Vårda dina mockaskor med skolotion Applicera ett tunt och jämnt lager lotion för mocka för att ge näring till materialet. Använd neutral färg eller pigmenterad lotion i samma nyans som skon. Använd lätta tryck med flaskans påstrykare. Låt torka och rugga sedan försiktigt upp ytan med en mockaborste om nödvändigt.

Kan man tvätta mockaskor?

Med tiden brukar det ändå sätta sig smuts och mockan kan börja se lite matt ut. Då är det bra att göra en mer ordentlig rengöring. Använd Saphir Medaille d'Or Omninettoyant som är en speciell lädertvätt som är skonsam men ändå effektiv vid rengöring av mocka och nubuck (även galltvål fungerar).

Relaterade inlägg: