Hur städar man ett hus?

Hur städar man ett hus?

Hur städar man ett hus?

Dammsug alla rum och tvätta golven i badrum och kök....Vardagsrum – 8 minuter

 1. Rensa bort saker som inte hör hemma i vardagsrummet (tips: samma som för sovrummet, saker som inte har en exakt plats, lägg i en korg för senare sortering).
 2. Börja i ett hörn och damma dig runt i rummet.
 3. Puffa kuddar.

Hur städar man enklast?

Samma steg kan användas varje morgon för att se till att du alltid har det fint hemma.

 1. Bädda sängen. Det finns få saker som ser så stökiga ut som en obäddad säng. ...
 2. Fixa till soffan. ...
 3. Plocka undan på diskbänken. ...
 4. Torka av ytor. ...
 5. Få undan stök. ...
 6. Sprid väldoft. ...
 7. Snabbstäda badrummet. ...
 8. Dammsuga.

Hur lång tid tar det att städa ett hus?

Här följer en grov uppskattning om hur lång tid en städning kan ta, kvadratmeter för kvadratmeter: 21-41 m2: 2-3 timmar. 41-60 m2: 3-4 timmar. 61-100 m2: 4-5 timmar.

Var ska jag börja städa?

Städa uppifrån och ner Förutom att städa inifrån och ut bör du som vanligt städa uppifrån och ner. Du kan faktiskt börja din storstädning med att damma tak, lampor, höga hyllor och ovanpå dörrar och dörr- och fönsterkarmar. På det viset ramlar inte damm ner senare.

Hur städar man i sovrummet?

Börja med golvet och golvlisterna, glöm inte att dammsuga i hörn och under möbler. Flytta på sängen så att du når allt. Avsluta alltid med dammsugning eftersom damm kan falla ner på golvet när du städar annat. Putsa din fönster.

Hur lång tid tar en veckostädning?

Pris per timme ligger vanligen mellan 170 kr och 240 kr i timmen (efter RUT-avdrag), med de flesta företag runt 200 kr/tim. I större städer är priset ofta lite högre. Det vanligaste är att städa 2-4 timmar per gång, varannan vecka. Vissa väljer oftare, och andra bara en gång i månaden.

Hur lång tid tar veckostädning?

Vad en veckostädning innebär Denna städning kräver, beroende på hur stort ditt hem är, åtminstone en timme för att bli gjord ordentlig. I veckostädningen handlar det om att städa de ytor som används mest under veckan och som lättast samlar på sig smuts och bakterier. Viktiga exempel är kök, toalett och badrum.

Kan inte hålla städat?

Du kan utse en särskild dag, kanske en gång i veckan eller varannan vecka, när du och din familj kan städa huset tillsammans. Sätt på lite musik och försök göra det en familjesammankomst. Detta kan faktiskt göra detta tråkiga jobb till en rolig aktivitet!

Relaterade inlägg: