Hur får man bort ringar på marmorbord?

Hur får man bort ringar på marmorbord?

Hur får man bort ringar på marmorbord?

Bakpulver

  1. Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten.
  2. Fukta en ren trasa i blandningen.
  3. Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att få bort dem.
  4. Låt torka i ca 1-2 timmar.
  5. Skölj sedan med rikligt vatten och torka noggrant av marmorn med en ren och mjuk bomullstrasa.
BE

Hur sköter man fönsterbrädor i marmor?

Om du har en fönsterbräda av marmor eller någon annan sten kan du även ”behandla” den med transparent skokräm eller bilvax. Ta en ulltrasa eller en ullstrumpa, applicera lite skokräm eller bilvax och gnugga sedan in detta på skivan.

Vad kan man polera marmor med?

Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta.

Hur får man bort olja från marmor?

Fläckarna torkas torra med papper och tvättas med lösningsmedel som sedan sugs upp av papper eller absorberande medel. Lösningsmedlet kan vara lacknafta, thinner/cellulosaförtunning, aceton eller blyfri motorbensin (95 oktan). Sitter fläcken djupare används pastametoden (se nedan). Skölj med Allrent i brukslösning.

Hur hög värme tål marmor?

Natursten tål hög värme, upp till 500°C, dock ej värmechocker. Vi rekommenderar att använda underlägg till varma föremål, som stekpannor och grytor.

Hur gör du för att rengöra marmorn?

Fukta en bomullstrasa och putsa marmorn försiktigt i mjuka, cirkulära rörelser. Kom ihåg att alltid testa nya produkter eller rengöringsmetoder på en liten dold yta innan du applicerar dem på hela skivan. Om du är osäker på en produkts lämplighet så kan du fråga tillverkaren eller återförsäljaren.

Hur rengör du marmorn efteråt?

Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa. Se till att du bara använder pH-neutrala rengöringsprodukter. Vissa rengöringsprodukter har lågt pH-värde och innehåller syra, vilket kan repa och missfärga stenen.

Hur rengör man marmor på golvet?

Skötsel av marmor – golv 1 Häll den angivna mängden rengöringsmedel (utan blekmedel) i en hink med ljummet vatten. 2 Skrubba golvet med en mjuk tvättsvamp som inte repar. Gnugga sedan försiktigt mer nedsmutsade områden med en mjuk borste. 3 Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa.

Relaterade inlägg: