Hur gör man rent en torktumlare?

Hur gör man rent en torktumlare?

Hur gör man rent en torktumlare?

Så här gör du:

  1. Ta bort ludd från luddfiltret. Detta ska göras efter varje gång du använt torktumlaren. ...
  2. Rengör både filtret och filterhuset. Filtret kan blötläggas och filterhuset kan enkelt rengöras med dammsugare.
  3. Rengör kondensorn. En kondensor är den del i torktumlaren som separerar vattnet från det som torkas.

Hur lyfta upp torktumlare på tvättmaskin?

Det krävs minst två personer för att kunna lyfta upp maskinen. Torktumlare är mycket tunga, och allt lyftande bör ske med största försiktighet. Böj på knäna och lyft torktumlaren underifrån och ställ ovanpå tvättmaskinen.

Hur gör man rent filtret i torktumlaren?

Grundlig rengöring: Torka av torktumlarens insida med en trasa och ta sedan bort luddfiltret från maskinen. Rengör insidan av dörren och filterfacket. Du kan också använda en dammsugare för att ta bort allt ludd från filterrummet. Torka luddfiltret med en trasa och skölj.

Varför luktar kläderna unket?

Undvik sura lukter efter tvätt Ofta luktar kläder surt just efter att de tvättats. Det kan bero på att de inte hängs upp på rätt sätt och att små veck gör att mikrober får fäste och sprider unken doft. Eller att tvätten hängts i ett rum med dålig luftgenomströmning eller har dålig luft i sig.

Var sitter filter torktumlare?

Underhåll av kondenstumlare På det sättet undgår du att torktumlaren stannar mitt i ett pogram på grund av att behållaren är full. Rengör också kondensbehållarens filter, varje gång du tömmer behållaren. Filtret sitter i den bakre delen av behållaren eller kan ses bakom var behållaren sitter, ifall du tar den ut.

Relaterade inlägg: