Vad är det för skillnad på linsåpa och Linoljesåpa?

Vad är det för skillnad på linsåpa och Linoljesåpa?

Vad är det för skillnad på linsåpa och Linoljesåpa?

Linsåpa är ett universalmedel som kan användas för rengöring av allt från golv och kök till handtvätt. Linoljesåpa är skonsamt mot både golv, miljö och hud och är biologiskt nedbrytbar.

Är Linoljesåpa giftigt?

Akuta symptom och effekter Inandning: Ej relevant. Hudkontakt: Avfettar huden vilket kan ge torr hud eller hudsprickor. Ögonkontakt: Kan orsaka övergående ögonirritation. Förtäring: Intag av större mängd produkt kan medföra illamående och kräkningar.

Hur doserar man Linoljesåpa?

Använd en färdigblandad sprayflaska (2 tsk linoljesåpa per halvliter vatten) och spraya på ytan, låt sitta en stund. Torka sedan av. Är dina fogar extra smutsiga kan du stryka koncentrerad såpa direkt på fogarna, låt sitta 10 min och skrubba sedan rent med en nagelborste eller gammal förbrukad tandborste.

Vad är Natursåpa?

Natursåpa är idealisk för rengöring och underhåll av oljade, bonade och ytor som behandlats med Natursåpa. Natursåpan är speciellt idealisk för golv, möbler, bordsskivor och paneler. Vårdande effekt. För basrengöring utav mjuka trägolv.

Vilken är den bästa Linoljesåpan?

Jag har testat linsåpa från Allbäck, Byggfabriken och Gutelin. Alla är jättebra. Gemensamt för dessa är att de är svensktillverkade av svensk linolja och är helt utan tillsatser. Såpan från Gutelin är i glasflaska.

Är det farligt att få i sig såpa?

Såpa är ett skonsamt och naturligt rengöringsmedel som inte innehåller några skadliga kemikalier. Därför är den bra både för dig och för miljön.

Hur mycket Linoljesåpa per liter vatten?

Självklart kan du använda linoljesåpan även vid städningen. Blanda då: 1 dl golvsåpa till 10 liter vatten. Linoljesåpan fungerar att använda på de flesta material – inte bara trä.

Hur använder man Linoljesåpa?

Linoljesåpa är fetare jämfört med brunsåpa vilket gör att den "fettar" in ytan bättre och är skonsammare. Linoljesåpa används till såpskurning av trägolv, rengöring av keramik, porslin, kakel, trä, betong och sten, såpbehandling av trä, fotbad, rengöring av hud och hår, ugnsrengöring, bil- och båttvätt.

Är paraffinolja brandfarligt?

Reaktivitet Brandfarligt vid uppvärmning. Stabilitet Stabil vid normala temperaturer och rekommenderad användning. Risken för farliga reaktioner Ej relevant. Förhållanden som skall undvikas Undvik värme, flammor och andra antändningskällor.

Relaterade inlägg: