Hur ofta ska man tvätta håret om man hår tunt hår?

Hur ofta ska man tvätta håret om man hår tunt hår?

Hur ofta ska man tvätta håret om man hår tunt hår?

Om du har tjocka hårstrån kan du tvätta håret mer sällan. En till två gånger i veckan räcker, beroende på hur mycket stylingprodukter du använder och hur snabbt ditt hår blir smutsigt. För dig som har tunt hår är det däremot bättre att tvätta håret lite oftare, cirka 3-4 gånger i veckan.

Måste man använda schampo för färgat hår?

Schampo och balsam för färgat hår är bara bluff Det kanske låter som ett marknadsföringsknep att säga att ett schampo eller balsam är färgbevarande – varför skulle inte vanliga produkter fungera lika bra? Kemiskt behandlat hår är mer sårbart eftersom hårets elasticitet påverkas.

Hur tvättade man håret förr i tiden?

Rengöringsmedlen ihop med vatten var annars såpa och björkasklut. I slutet av 1800-talet tillkom tvål men den förblev dyr seklet ut. Både tvål och såpa, för att inte tala om lut, var alkaliska och starkt avfettande, torkade ut håret och gjorde det matt och dött. Gjorde man fel med luten kunde man bli av med hela håret.

Varför är håret stripigt?

När vi tvättar håretblir vi av med smuts och svett, men även talg vilket är hårets naturliga olja. För mycket talg gör att håret känns fett och stripigt medan den rätta mängden tillför en naturlig lyster och fräsch känsla.

Vad ska jag använda för hårvårdsprodukter?

Tips vid torrt hår:

  • Välj ett milt och fuktgivande schampo och balsam för torrt hår.
  • Håll utkik efter ord som “moisturizing” eller “hydrating”. Ditt hår behöver fukt!
  • Använd gärna inpackning och hårolja regelbundet.
  • Satsa på alkoholfria produkter för att inte torka ut håret.

Relaterade inlägg: