Är en balkong en tillbyggnad?

Är en balkong en tillbyggnad?

Är en balkong en tillbyggnad?

Att göra en tillbyggnad kräver bygglov. Det finns dock vissa undantag från lovplikten. Ett av dessa undantag är att man inom ett område med detaljplan får göra en liten tillbyggnad i form av en balkong, burspråk eller uppstickande byggnadsdel utan bygglov på en- och tvåbostadshus.

Vad kan man göra med en balkong?

 • Textiler. Att jobba med textilier gör alla platser mer inbjudande. ...
 • Blommor. Låt balkongen blomstra i överflöd. ...
 • Odla. En balkong kan mycket väl bli ett litet odlingsparadis med massor av ätbara saker som kryddor, sallad, tomater, chili, bär, allt går att odla på en balkong. ...
 • Belysning. ...
 • Balkonggolv. ...
 • Insynsskydd. ...
 • Hängmattan.

Hur stor balkong får man bygga utan bygglov?

Bygglov för att glasa in balkong Åtgärden kan även vara en bygglovsfri liten tillbyggnad om den har en maximal bruttoarea om 15 kvm. I annat fall krävs bygglov för inglasning av en balkong utan tak.

Vad kostar bygglov för balkong?

Exakt vad det kostar att bygga balkong beror på många faktorer: hur stor den ska vara, om den ska vara inglasad eller om det måste göras hål för en dörr till exempel. Men, de flesta balkonger kostar mellan 90 0 000 kronor.

Hur gör man en balkong mysig?

Balkonginspiration – 10 tips på hur du inreder balkongen

 1. Bestäm vad du framför allt vill ha balkongen till. ...
 2. Tänk multifunktionellt när du inreder liten balkong. ...
 3. Skapa en miniträdgård – inred balkongen med växter. ...
 4. Bygg på höjden. ...
 5. Planera in förvaring. ...
 6. Skapa en mysig atmosfär med belysning.

Hur stor balkong får man bygga?

Du behöver inte söka bygglov för byggnader som är mindre än 15 kvadratmeter. Om du äger ett hus kan du med andra ord oftast bygga en balkong under 15 kvadratmeter utan problem. Finns det en detaljplan behöver du dock alltid ta hänsyn till denna – oavsett hur stor eller liten balkongen är.

Hur mycket är en balkong värd?

En lägenhet med balkong säljs ofta för 60 000 till 90 000 kronor mer än en lägenhet utan balkong. Om balkongen dessutom är i söderläge ligger spannet mellan 70 0 000 kronor. Uttryckt i procentenheter är värdet av en balkong ca 1,9 % av slutpriset. Ligger balkongen i söderläge är skillnaden istället ca 2,1%.

Hur mycket kostar det att bygga balkong lägenhet?

Att bygga en balkong kostar runt 100 000 kronor. Men det handlar inte om något snabbjobb. – Det normala är att föreningen tar ett beslut gemensamt om att söka bygglov för balkong.

Vad menas med byggarea?

Byggnadsarea (BYA) Byggnadsarean är den area som byggnaden upptar på marken. I byggnadsarean ingår utkragande byggnadsdelar som väsentligt påverkar användbarheten av marken under utbyggnaden, till exempel en farstukvist. En carport ingår också i byggnadsarean.

Relaterade inlägg: