Hur gammal är min värmepump?

Hur gammal är min värmepump?

Hur gammal är min värmepump?

Det beror på att en modul står ute, så det blir en yttre påverkan. En luft/luftvärmepump är mer ett komplement till ett befintligt värmesystem, så det beror väldigt mycket på förutsättningarna och hur den får jobba. Men 10-15 år kan man nog räkna med. Frånluftsvärmepumpar brukar hålla 15 år.”

Vad kostar NIBE Uplink Premium?

Genom att koppla upp sin värmepump via Nibe Uplink så kan man läsa av temperaturen direkt i Tibber-appen. Vill man också kunna styra temperaturen så krävs det att man har Nibe Premium ”ändra inställningar” som kostar 249 kr per år.

Hur effektiv är en frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump med varvtalsreglerad kompressor kan i ett hus med golvvärme på 120 kvadratmeter spara mellan 60 – 65 % av energibehovet för varmvatten och värme. Detta ger en besparing på 9 700 till 10 600 kilowattimmar per år. Värmepumparnas årsvärmefaktor ligger på 2,5 till 3,0.

Hur fungerar NIBE Smart Price adaption?

Med Smart Price Adaption jobbar värmepumpen helt enkelt mer intensivt när elpriset är som lägst, och mindre intensivt när elpriset är som högst. Då betalar du ett lägre pris på el och kan sänka den rörliga elkostnaden på din elräkning med 5–10%.

Hur köper man NIBE Premium?

Gå in på Plusfunktioner (4.1), där efter Internet (4.1.3) och slutligen NIBE Uplink (4.1.3.1). Skriv av serienumret och tryck på ”Begär ny anslutningssträng”. Logga in på ditt konto på nibeuplink.com och kicka på ”Anslut anläggning”.

Relaterade inlägg: