Får in matos från grannarna?

Får in matos från grannarna?

Får in matos från grannarna?

Lukter som kommer från den egna fastigheten, som till exempel matos från grannar, soplukt, avloppslukt och tobaksrök, beror oftast på problem i ventilationssystemet. Det kan bero på stängda friskluftventiler, otäta ventilationskanaler eller felinstallation av fläktar.

Vad är det som luktar på Hisingen?

Orsaken? Jorden hade släppt sig: — Det är en gammal gaslukt som ligger i leran, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten. Normalt sett brukar boven finnas i hamnen när dålig lukt sprider sig på Hisingen.

Vad är det som luktar i Göteborg?

Miljöförvaltningen meddelar att lukten är helt ofarlig och kommer från ett tankfartyg i Göteborgs hamn. Den konstiga lukten kommer från en tankbåt som ligger i hamnen och lastar tjockolja. Det som luktar är rester av fartygets tidigare last, det vill säga gaser av råolja som pressas ut när tanken fylls på nytt.

Hur blir man av med matos?

Matos, rök eller annan besvärande lukt i ett rum 24-procentig ättika hjälper mot mycket i luktväg. Placera ut ett antal små skålar med ättika i rummet och vädra samtidigt. Ättikan drar åt sig den dåliga lukten. Istället kan det lukta lite ättika i rummet, men det är lätt att få bort senare.

Vad har hänt i Hisingen?

De 5 mest förekommande typerna av händelser här är sammanfattning kväll och natt, sammanfattning natt, trafikolycka, trafikolycka, personskada och brand.

  • onsdag . Mord/dråp Polisen har anträffat en död person. En förundersökning gällande mord är inledd. ...
  • söndag . Brand Bilbrand / Hisingen.

Varför luktar det illa i Göteborg?

Det ska bero på ett utsläpp av svavel. St 1 raffinaderi på Hisingen har fått en läcka och skriver till Länsstyrelsen och miljöförvaltningen: "Vi har ett utsläpp av svavelföreningar som skulle kunna innebära lukt utanför raffinaderiet.

Hur får man bort Matlukt?

Ett knep är att ta kryddnejlika, kanel och apelsin i en kastrull med vatten och koka upp i några minuter. Ett annat knep är att ställa fram en skål med ättika. Till skillnad från kanel, apelsin och kryddnejlika så ger ättika ifrån sig en lukt som inte alla uppskattar.

Hur får man bort matos från kläder?

Egen blandning med vinäger Vinäger har syraegenskaper som hjälper till att neutralisera dålig lukt samtidigt som det gör textilfibrerna mjuka. Använd en del vinäger och två delar vatten. Häll i blandningen i en sprayflaska och spraya över kläderna. Häng sedan ut dem på vädring där de får torka.

Varför luktar det Matos?

Det kan vara så enkelt som att ett fönster är öppet och du bor på bottenplan. Men det vanligaste är faktiskt att det kommer in via otätheter i fastighetens ventilation. Läckande ventilationskanaler är den vanligaste orsaken till att främmande lukter tar sig in i lägenheter.

Relaterade inlägg: