Kan man kompostera bajs?

Kan man kompostera bajs?

Kan man kompostera bajs?

Toalettavfallet som uppkommer från en torrtoalett kan komposteras eller lagras för att sedan användas som gödning på den egna fastigheten. Du måste kunna göra det på ett sätt så att det inte uppstår problem med lukt, smittspridning eller läckage till vattendrag. Du får inte sprida i skogen eller på ängar.

Får man gräva ner avföring?

Är det okej att gräva ner kisset och bajset på sin tomt? – Man måste ha tillstånd från miljökontoret för att ta hand om sitt eget latrin det vill säga urin och fekalier för man vill inte blanda ihop dem, säger Ylva Jakobsson, miljöinspektör vid miljökontoret i Sundsvall.

Hur tömmer man ett utedass?

Re:Hur tömma dasset? Enklast uttryckt; Skyffla ut det och kompostera långt bort ifrån brunnen. Sen kan man krångla på kommunalt vis med tillstånd och ha täta behållare för flera tusen kronor som finns i otaliga modeller. Trevligast blir det om man har en urinseparerande tillsats i hålet.

Hur sköter man en latrinkompost?

sköter du bäst din latrinkompost Toalettavfallet måste varvas med material som suger upp vätska, tex. löv eller torvströ. Lägg ett minst 1 dm tjock lager i botten på komposten. För att få en lagom blandning är det en fördel att inte tillföra för mycket latrin i taget.

Var kan man lämna Latrinsäckar?

Latrinhämtning. Endast kommunens godkända behållare av engångstyp får användas vid latrinhämtning. Norsjö kommun hämtar inte latrinsäckar eller tunnor inköpta någon annanstans. Tunnorna tillhandahålls av kommunen mot avgift som innefattar kostnader för behandling.

Hur tömmer man en separett?

Så gör du: Placera en engångspåse i toaletten vid varje besök. Tryck ned spolhandtaget när du är klar. Påsen med avfallet faller ner i en asklåda där det bränns till aska. Du tömmer asklådan när den är full.

Hur fungerar en latrin?

Latrin kallas avfallet från toaletter där kiss, bajs och toalettpapper samlas upp i en latrinbehållare. Vi hämtar latrin, hos fritidshus som saknar kommunalt eller enskilt avlopp, upp till tio gånger från och med vecka 18.

Hur fungerar en varmkompost?

Varmkompost, när du vill kompostera matavfall En varmkompost är en behållare som är isolerad för att bättre behålla värmen och hålla nedbrytningsprocessen igång, även när temperaturen går ner. Den är också skyddad mot råttor, möss och andra skadedjur, vilket gör att du här också kan kompostera hushållsavfall.

Relaterade inlägg: