Vilken myndighet kontrollerar restauranger?

Vilken myndighet kontrollerar restauranger?

Vilken myndighet kontrollerar restauranger?

För att få hantera mat måste du registrera ditt serveringsställe som livsmedelsanläggning hos miljöförvaltningen. Miljöförvaltningen bedriver tillsyn och kontroll av allt från livsmedelshantering och vatten till luftföroreningar, buller och miljöfarlig verksamhet. Detta görs för att människors hälsa inte ska skadas.

Vem kollar restauranger?

I Sverige är det kommunernas livsmedelskontroll som kontrollerar och säkerställer restaurangernas hygien. I deras kontroller ingår bland annat att kontrollera att livsmedel lagras i rätt temperatur, att det finns tydliga städrutiner, att det finns tvättmöjligheter för personalen m.m.

Vem kontrollerar restauranger Corona?

Stockholms stad kontrollerar att restauranger, kaféer och uteserveringar följer reglerna för att minska smittspridning. Från och med kan staden stänga ner verksamheter som inte följer reglerna. Många kaféer och restauranger tar ett stort ansvar för att hindra smittspridning.

Hur går en livsmedelskontroll till?

Konsumenter ska kunna lita på att inte bli sjuka eller lurade av maten i affären, på restaurangen, äldreboendet eller skolan. Miljöenheten kontrollerar att livsmedelsföretagarna i kommunen följer lagen och levererar säker mat till konsumenterna.

Vad säger lagen om att hundar inne på restaurang?

Restauranger/barer/kaféer I Sverige har det tidigare varit förbjudet att ta med sig hunden på restaurang men lagen slopades 2017 då man inte såg några hygieniska skäl som talade för ett förbud. Numera är det helt upp till restaurangen eller kafeét att själv välja huruvida man tillåter att gäster tar med sig hunden in.

Relaterade inlägg: