Hvordan slutte å svette så mye?

Hvordan slutte å svette så mye?

Hvordan slutte å svette så mye?

Slik begrenser du svetten og lukt

 1. Stress mindre.
 2. Drikk mindre koffeinholdig drikke, alkohol og spis mindre sterk mat.
 3. Dusj daglig.
 4. Unngå å bruke klær du har svettet i tidligere.
 5. Bruk en deodorant tilpasset din hud.

Hva kan man gjøre med svette hender?

Svette hender og føtter skyldes vanligvis ikke en sykdom....Flere behandlingsmuligheter finnes:

 1. En aluminiumklorid oppløsning kan påføres huden i håndflatene og fotsålene. ...
 2. Kaliumpermanganat. ...
 3. Strømbehandling (iontoforese). ...
 4. Personer med alvorlig svetting kan behandles med injeksjoner med botulinumtoksin.

Er det bra å svette mye under trening?

Å svette mye er ikke farlig (så lenge du drikker nok). Uttørring bør man derimot unngå. Dehydrering starter med at man kjenner seg tørst. Etter en stund kan man føle seg uvel, eller merke at det svartner for øynene (før man eventuelt besvimer). Det å svette mye ved trening er normalt.

Hvorfor svetter jeg så mye?

Svetting er en naturlig prosess og er en mekanisme som kroppen bruker til å opprettholde mest mulig stabil temperatur. I situasjoner hvor kroppstemperaturen går opp, skal altså svettingen øke. Men også i stressede situasjoner vil du kunne merke at svettingen øker - dette er også en naturlig funksjon, om dog uønsket.

Hvorfor svetter jeg så mye under armene?

Økt svetting fra armhulene (aksillær hyperhidrose) er et ganske vanlig fenomen uten kjent årsak. For de fleste er det et problem som kan være brysomt under stress eller ved sterke følelser - som i spenningsfylte situasjoner og ved angst. Overdreven svetting kan deles inn i lokal og generell svettetendens.

Hvor lenge etter man har trent svetter man?

Hvor lenge du trener er også med på å påvirke ettersvettingen, og det er ikke unormalt at du svetter mer hvis treningsøkten varer i 45 minutter eller mindre, i motsetning til hvis du skulle vært på en 75-minutters time.

Hva er bra med svette?

Det å holde seg aktiv øker kroppens produksjon av godt kolesterol og forbedrer blodomløpet. Dette kan bidra til å minske risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes type 2 og et bredt spekter av andre helseproblemer[2].

Hva kan hetetokter være tegn på?

Hetetokter er oftest forbundet med overgangsalder, og hormonendringer, men det kan også være andre grunner til hetetokter. Menn kan også oppleve hetetokter, og disse bør ha lav terskel for å oppsøke lege.

Hvorfor svetter jeg så mye i ansiktet?

Årsaker til svetting i ansiktet. Å svette er en naturlig reaksjon. Svettekjertler finnes over nesten hele overflaten av kroppen, og ansiktet, pannen og hodebunnen har spesielt mange svettekjertler. Svettingen hjelper til med å kjøle oss ned og holde kroppstemperaturen stabil.

Hvordan unngå svettemerker under armene?

Tips mot svetteringer

 1. God hygiene. Det er svette som blir liggende på huden en stund som gir dårlig lukt. ...
 2. Deodorant. Deodoranter og antiperspiranter er viktige for å forebygge svette og lukt. ...
 3. Velg bomull. Dersom du er plaget av svetteringer under armene, bør du unngå tettsittende klær og heller velge løse plagg.

Er det farlig å bruke antiperspirant?

Er det farlig? Som med alle stoffer kan aluminium være skadelig i store konsentrasjoner. Det er imidlertid utbredt enighet i forskningsmiljøer om at vanlig inntak av aluminium (mat, drikke og kosmetikk) ikke er helsefarlig. Likevel bør du ikke bruke antiperspirant eller annen kosmetikk på sår eller skadet hud.

Når begynner man å lukte svette?

Dersom jenter yngre enn åtte år og gutter yngre enn ni år begynner å lukte svette, mener han det kan være greit å ta barnet med til en sjekk hos legen. – Hvis svettelukten skyldes at det bare er hudpuberteten som har begynt, er det helt normalt i denne alderen og ikke noe man trenger å gjøre noe med.

Relaterade inlägg: