Vad kan man laga i en ångkokare?

Vad kan man laga i en ångkokare?

Vad kan man laga i en ångkokare?

Laga mat i ångkorg Genom att ångkoka bevarar du matens vitaminer, mineraler och färger och kokar inte sönder matvarorna under tillagningen. Grönsaker, fisk, kyckling och dumplings passar utmärkt att ångkoka. Och du – ångkorgen är också snygg att servera ur.

Hur använder man en Bambukorg?

Bambukorg: Lägg lite bakplåtspapper, salladsblad eller pensla med olja i botten på bambukorgen. Sätt korgen på en kastrull med sjudande vatten. Låt vattnet ånga upp och tillaga dumplings. Bygger man flera korgar på varandra så är det bra att byta plats på dem efter ett tag.

Hur kan man ångkoka utan ångkokare?

Ett enkelt sätt att ångkoka mat är att fylla en kastrull med lite vatten och placera en eller flera insatser med perforerade bottnar ovanpå. Täck med ett lock. En enkel utrusning duger gott, till exempel en hålförsedd insats i rostfritt stål eller en sil som placeras i en vanlig kastrull med lock.

Hur ånga grönsaker?

Gör så här. Fyll botten av en stor kastrull med vatten. Sätt i ett durkslag, fyll det med grönsakerna, salta och ångkoka dem under lock i några minuter. De ska fortfarande vara krispiga.

Hur används Ånginsats?

Man kan även använda bordsångkokare eller slå på stort och använda ångugn; det finns redan i många restaurangkök. Ånginsats till kastrull eller gryta. Även om du inte har avancerade verktyg kan du faktiskt ånga mat hemma. Med en sil som går i en kastrull och kan hängas på insidans kant kan du ångkoka utan krusiduller.

Hur använda Ånginsats?

Ånginsats

  1. häll en slatt vatten i botten av en kastrull.
  2. koka upp vattnet.
  3. fäll ut ånginsatsen.
  4. lägg i dina grönsaker och salta lätt på dem.
  5. sätt ånginsatsen i kastrullen och lägg på locket.
  6. ånga grönsakerna tills de fått önskad konsistens.
  7. spola hastigt i kallt vatten för att avbryta kokprocessen.

Relaterade inlägg: