Vad kan man laga i Gjutjärnspanna?

Vad kan man laga i Gjutjärnspanna?

Vad kan man laga i Gjutjärnspanna?

Fin stekyta med gjutjärn En gjutjärnspanna som hettats upp ordentligt ger snabbt en hård och fin stekyta på till exempel kött och tonfisk, eller skivade grönsaker. Stek skivad blomkål i en rejäl klick smör i gjutjärnspannan – så gott!

Varför fastnar bacon i stekpannan?

Att kött numera har tillsatser som natriumnitrat och kanske annat, det vet vi och det förstör ju inte stekpannorna men när vi steker bacon så bildas en brun sörja i botten på pannan som är svår att få bort. Det verkar som det är någon sorts karamelliserat socker som fastnar i pannan.

Varför fastnar mina pannkakor i pannan?

Hemligheten med smeten Var försiktig med smeten! Smeten ska röras ihop så den precis är ihopblandad. Om man vispar ihop den för mycket så utvecklas glutentrådar, vilket ger pannkakorna en lite segare konsistens.

Varför går pannkakor sönder?

Om dina pannkakor går sönder så beror det antagligen på att du inte rört om i smeten ordentligt precis innan du hällt på smeten, eller att pannkakan inte är tillräckligt genomgräddad när du vänder på den vilket kan bero på för hög värme eller att du inte väntat tillräckligt länge. Dags att vända pannkakan.

Hur gör man knaperstekt bacon?

Bacon steks krispigt i 10 minuter vid 200 °C på en plåt med bakplåtspapper. Lägg baconskivorna på hushållspapper så att fettet kan rinna av innan servering. Om man ska tillaga stora mängder bacon så är ugn det smidigaste tillagningssättet.

Relaterade inlägg: