Vad tjänar en tandhygienist 2020?

Vad tjänar en tandhygienist 2020?

Vad tjänar en tandhygienist 2020?

Vilken lön har tandhygienister? Ingångslön (median) för nyexaminerade: 26 725 kr per månad. Medianlön vid 35 års ålder (ca 10 år efter examen): 34 500 kr per månad. Medianlön vid 45 års ålder (ca 20 år efter examen): 37 400 kr per månad.

Är tandhygienist bra?

Varför ska jag gå till en tandhygienist? En tandhygienist är speciellt utbildad för att göra undersökningar och mindre behandlingar och är experter på att lära dig hur du tar hand om dina tänder och tandkött på bästa sätt. De har möjlighet att spendera längre tid tillsammans med dig än vad en tandläkare kan.

Vad jobbar en tandhygienist med?

En tandhygienist är en person som arbetar med förebyggande tandvård. I arbetet ingår det att hjälpa människor, både vuxna och barn att bevara en god munhälsa i samband med att förebygga och behandla sjukdomar i munhålan som karies och tandlossning.

Hur mycket tjänar tandhygienist i Norge?

Den avtalsenliga ingångslönen är 27 775 norska kronor (cirka 28 300 svenska), men den stiger snabbt. Har man jobbat i tio år är lägstalönen drygt 33 000 norska kronor (drygt 33 600 svenska). Individuella tillägg är vanliga. En stor skillnad är att en norsk arbetsvecka är 37,5 timmar.

Var kan man läsa till tandhygienist?

Tandhygienist

  • Nivå: Grundnivå
  • Ansökningstid: 2022-03--04-19.
  • Programstart: Höst 2022.
  • Ort: Jönköping.
  • Examen: Tandhygienistexamen Filosofie kandidatexamen med huvudområdet oral hälsovetenskap, 180 hp.

Är det svårt att utbilda sig till tandhygienist?

– Mest utmanande var utan tvekan OSCE under T2 som Linda säkert berättat om. Jag var uppstressad och supernervös. Jag kuggade 1 av 7 delar och just där och då kändes det supertungt men i efterhand har jag insett – jag var ju sååå duktig! Det gick ju faktiskt bra tillslut men stressen är det värsta.

Hur många poäng behöver man för att komma in på tandhygienist?

För att bli tandhygienist måste du gå en tandhygienistutbildning efter gymnasiet som vanligtvis omfattar 180 högskolepoäng, alltså tre års studier. Det finns möjligt att ta ut din tandhygienistexamen efter två år med legitimation som utfärdas av Socialstyrelsen.

Vad får en tandhygienist inte göra?

Anestesi, diagnostik, fissurblockering och fissurförsegling ansågs inte ingå i tandhygienistens utbildning och ska därför inte utföras av tandhygienist.

Vad behöver man för betyg för att bli tandhygienist?

För att bli behörig till tandhygienist krävs det också följande: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Vilka betyg du behöver beror på vilken skola du kommer söka in till och vad den lägsta antagningspoängen kommer att bli just det året.

Relaterade inlägg: