Kan man köpa en ubåt?

Kan man köpa en ubåt?

Kan man köpa en ubåt?

Nu har du chansen att köpa din alldeles egen ubåt. Om du är sugen på att kunna tillbringa över 30 minuter på 50 meters djup så är du välkommen att buda – det ingår även dykutrustning i priset. – Det tillhör inte vanligheten att sälja en ubåt, säger Ronny Henriksson som är försäljningsansvarig.

Hur mycket kostar en ubåt?

Försvarets Materielverk, FMV, och försvarskoncernen Saab har nu skrivit ett tilläggsavtal för de två toppmoderna ubåtarna av modell A26. De beställdes 2015. Kostnaden för staten angavs då vara 8,6 miljarder kronor. Ny kontraktssumma är cirka 14 miljarder, enligt ett pressmeddelande från FMV.

Hur stor är världens största ubåt?

Projekt 941 Akula
Allmänt
Deplacement i u-läge33 800–48 000 ton
Längd175 meter
Bredd23 meter
Djupgående12 meter

Hur lång är en svensk ubåt?

Gotland i det här fallet är den svenska ubåten. Byggd i Malmö av Kockums och sjösatt 1995. Dryga sextio meter lång och sex meter bred. Med plats för en besättning på runt trettio personer.

Vad kostar A26 ubåt?

Den beställde regeringen två A26-ubåtar av Saab Kockums, till en maximal kostnad av 8,2 miljarder kronor. Denna prislapp har dock ett krav, nämligen att minst ett annat land köper en eller flera ubåtar av samma modell. Om inget annat land beställer blir prislappen högre för Sverige.

Relaterade inlägg: