Vad är grejen med Jerusalema?

Vad är grejen med Jerusalema?

Vad är grejen med Jerusalema?

En viral danstrend som spritt sig över världen det senaste året, med uppmaningen att dansa loss tillsammans och för ett ögonblick glömma pandemin. Det började med att ett gäng dansare från Angola försökte hitta nya sätt att fördriva tiden, under en av landets nedstängningar under coronapandemin.

Hur många dansar bugg?

Dubbelbugg är en koreograferad dans som utförs av tre personer, vanligast med en kille och två tjejer. Dubbelbugg är en liten formationsdans som dansas i någon av Bugg-, Boogie Woogie-, Lindy Hop- eller Rock 'n'Roll-danserna.

Vilket land kommer Magdansen ifrån?

Varför inte testa på den exotiska magdansen med ursprung från Egypten. Dansen är så mycket mer än bara rörelser för magen. I magdans står koordination, teknik och improvisation i fokus. Känslan är också väldigt viktig att ha med sig genom hela dansen.

När kom streetdance?

Streetdance är ett samlingsnamn för de globala danser som utvecklats utanför dansstudios och inom sociala utrymmen såsom gator, klubbar och parker, med ursprung i det sena 1960-talets afroamerikanska och latino-New York.

Hur beskrivs jazzdans?

JAZZ – är den dansstil du oftast ser på scen i musikaler, filmer och musikvideor. Dansstilen är en sammansmältning av dansstilar från hela världen där den afrikanska dansens rytmik och musik är en av grundpelarna. Inom jazzdansen finns också substilar som Streetjazz och LA Jazz.

Relaterade inlägg: