Vad blir följderna av andra världskriget?

Vad blir följderna av andra världskriget?

Vad blir följderna av andra världskriget?

Bland annat staden Dresden i södra Tyskland bombades med brandbomber och stora delar av den historiska stadskärnan jämnades med marken. Även städer som London, Hamburg och Rotterdam tog enorm skada av flygangreppen. I Sovjetunionen och i övriga Östeuropa var det många städer som i stort sett utplånades under kriget.

Vad händer efter andra världskriget?

Kalla kriget Efterkrigstiden – tiden efter andra världskriget – utmärk(te)s av en maktkamp mellan USA och Sovjetunionen. Länderna hade helt olika sätt att se på hur samhället skulle utformas. Det blev i princip en kamp mellan systemen kapitalism och kommunism, och om vilket land som skulle ha mest inflytande i världen.

Vad hände efter andra världskriget so rummet?

När andra världskriget var slut behöll Sovjetunionen alla områden som hamnat under deras kontroll i krigets slutskede. Europa blev därför indelat i två maktblock – ett demokratiskt och kapitalistiskt i väst, och ett kommunistiskt i öst.

När ritades Europas karta om?

I den här artikeln i tidningen Populär Historia kan du läsa om Potsdamkonferansen 1945, då Europas karta ritades om och grunderna till kalla kriget befästes. När vapnen hade tystnat i Europa samlades ledarna för USA, Sovjetunionen och Storbritannien för att besluta om framtiden.

Vem besegrade Tyskland?

Kriget i Europa tog sitt slut genom att sovjetiska och polska trupper erövrade Berlin och västallierade trupper erövrat större delarna av västra och södra Tyskland vilket ledde fram till den efterföljande, ovillkorliga tyska kapitulationen den .

Relaterade inlägg: