Hur kasta diskus?

Hur kasta diskus?

Hur kasta diskus?

Diskus är en gren som bygger på slungkastet, som är en naturlig kaströrelse. Diskusen ska hållas i de yttersta fingerlederna, alltså inte greppas runt diskuskanten. För barn kan diskusen vara svår att greppa, därför kan de lära sig slungkastet med andra mer greppvänliga redskap, t. ex.

Hur många kast i diskus final?

Daniel Ståhl är klar för lördagens OS-final i diskus. – Jag har sex kast på mig i morgon, det är bara att kasta så långt jag kan, säger Ståhl. Även Simon Pettersson tog sig vidare till final – men där blev det dramatiskt.

Vad är världsrekord i diskus?

Bruch tillhörde världseliten i diskus från slutet av 1960- till mitten av 1970-talet. Hans mest framgångsrika år var 1972, då han både tangerade världsrekordet och erövrade bronsmedalj i OS i München. Han slog det svenska rekordet 15 gånger....Ricky Bruch.
Olympiska spel
Guld1978Diskuskastning
Guld1983Diskuskastning

Hur många Diskuskast i OS?

De åtta tävlande som kastar längst i kvalomgången får sedan ytterligare tre försök. I en tredje omgång avgörs det sedan vem som vinner diskustävlingen. Diskus är en utpräglad utomhusidrott och tävlingarna hålls därför så gott som alltid under vår och sommar.

Hur mycket väger en slägga i friidrott?

Släggkastning eller slägga är en kastgren inom friidrotten där redskapet är ett tungt klot fäst i ett handtag via en vajer. Släggkastning utövas i en kastbur. Släggans vikt för herrar fastställdes 1887 till 16 pund, vilket motsvarar 7,26 kg. Damernas slägga väger 4 kg, samma vikt som vid damernas kulstötning.

Relaterade inlägg: