Hur mycket kostar en brandbil?

Hur mycket kostar en brandbil?

Hur mycket kostar en brandbil?

Cirka 2,9 miljoner kronor kostar brandbilen och det är faktiskt billigare än den förra som kostade 4 miljoner. – Bilen innehåller inte lika mycket teknik, för att den större tanken ska få plats.

Hur snabbt får utryckningsfordon köra?

Hastigheten får inte vara högre än 30 km/h. Polisen får också köra mot enkelriktat. När polisen åker på brådskande ärenden får de dessutom bryta mot hastighetsbestämmelserna. Omständigheten och arbetsuppgiftens prioritet avgör vilken fart som är lämplig, men man ska köra på ett säkert sätt.

Hur hög är en brandstege?

Om ditt hus är stort kan du behöva fler än en brandstege för att snabbt kunna utrymma det. Se till att mäta hur långa brandstegar du behöver så att du kommer tryggt ända ned till marken när du behöver använda dem. Generellt kan man räkna med 2,5 till 3,5 meter per våning för att brandstegen ska vara tillräckligt lång.

Hur mycket kostar en brandkårsutryckning?

Timavgift: 1 024 kronor per timme. Vi tar betalt för den första påbörjade timmen, därefter per påbörjad halvtimme. Vi tar betalt för tiden på plats, och vid särskilt komplicerade ärenden den extra tid som ärendet tar att hantera.

Hur mycket kostar ett falskt brandlarm?

Hittills i år har de åkt ut på 35 falsklarm och det har kostat över 200 000 kronor. För varje automatiskt brandlarm utan tillbud måste skolan betala en avgift på 6 000 kronor. Skolorna har också som rutin att polisanmäla falska brandlarm samt ta kontakt med vårdnadshavare.

Relaterade inlägg: