Har dödlägen?

Har dödlägen?

Har dödlägen?

Dödläge kan beskrivas som ”läge där ingenting händer”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dödläge samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har en lagun?

En lagun (av italienska och spanska laguna, av latinets "lämna, fördjupning") är geologiskt en genom smala landremsor från havet avstängd och vanligen grund del av havet. Det finns två huvudtyper: Vid korallöar förekommer ofta grunda vatten omgivna av ringrev eller atoller.

Vilken pjäs är springare i schack?

Springare. Springaren är den mest speciella pjäsen i schack, då den har en flexibilitet som gör den till en stark pjäs. Springaren är den enda pjäsen på brädet som kan hoppa över andra pjäser. Springaren rör sig två rutor horisontellt eller vertikalt, och därefter ytterligare en ruta i rät vinkel.

Vad heter alla pjäser i schack?

Varje spelare har sexton pjäser: en kung, en dam, två torn, två löpare, två springare och åtta bönder.”

När är det remi i schack?

Uppkommer samma ställning tre gånger blir partiet remi, oavgjort. Evig schack – Ibland uppkommer en ställning där en kung schackas fram och tillbaka men utan att bli matt. Uppkommer samma ställning tre gånger blir partiet remi, oavgjort.

Vad står remi för?

Under de avslutande veckorna inför muck är det REMI som står på schemat, det vill säga Reorganisation och materielinlämning.

Relaterade inlägg: