Kan man se norrsken idag?

Kan man se norrsken idag?

Kan man se norrsken idag?

Solen har just nu kraftiga utbrott och en solstorm är på väg mot Jorden. Det gör att det kommer att skapas extra kraftiga norrsken kommande dagar. En del av dessa kommer att vara synliga även från södra Sverige.

Varför ser man bara norrsken i norr?

Norrsken kan ibland synas i södra Sverige, men bäst chanser att se norrsken är under vinterhalvåret i Norrland. Polarskenen är ljussvaga fenomen och de syns därför inte under dagen eller sommartid när det är ljusa nätter. Givetvis krävs det att himlen är någorlunda molnfri.

Kan man se norrsken i Dalarna?

Så, var i Sverige kan man se norrsken? Du har bäst chanser att se norrsken i norra Sverige och under vinterhalvåret. Du kan se det mer söderut i landet och under sommar och höst, även om det är ovanligare. Vill du ge dig själv bäst chanser är det som sagt på vintern i Norrland som har bäst prognos för norrsken.

Vart är det norrsken idag?

Sannolikhetsprognos
I dagAktivtStark
Höga breddgrader15%20%
Medelhöga breddgrader10%1%

Var kan man se norrsken i Sverige idag?

Norra Sverige och framförallt den lilla orten Abisko, är nämligen en av världens absolut bästa platser att se ljusfenomenet på. Vintertid i Abisko kan du förutom att njuta av norrsken, även uppleva svårslagen stjärnhimmel, pastellfärgade polarnätter och massor av aktiviteter samt god mat.

Relaterade inlägg: