Är guld momsfritt?

Är guld momsfritt?

Är guld momsfritt?

Sedan 1:a januari 2000 är investeringsguld momsbefriat i hela EU, då guld räknas som betalmedel. På silver är det 25% moms eftersom silvret räknas som en vara till skillnad från guldet.

Kan man sälja guld utan kvitto?

Du ska själv deklarera vinst eller förlust vid försäljning av ädelmetall. Saknar du dokumentation från inköpstillfället och inte heller kan minnas vad du köpte metallen för kan jag inte annat än att rekommendera dig att kontakta Skatteverket för att kontrollera hur du ska deklarera din affär.

Finns det moms på guld?

guldsmycken i detaljhandeln är skattepliktig, ska beskattas med 25 procent och redovisas av säljaren.

Var kan man köpa en guldtacka?

Var kan man köpa guldtackor?

  • Nordic Gold Trade.
  • Guldcentralen.
  • Liberty Silver.
  • Tavex.

Hur säljer man guldtackor?

Så här enkelt är det att sälja en guldtacka till Guldbrev: Det första steget är att beställa ett Guldbrev via formuläret längs upp på sidan. Då får du inom kort (oftast redan nästa dag) hem ett brev med instruktioner och ett försäkrat returkuvert. Guldpaketet skickas till din folkbokföringsadress.

Måste man skatta om man säljer guld?

Beskattningen sker enligt de allmänna reglerna i mervärdesskattelagen och efter normalskattesatsen. Det innebär att försäljning av t. ex. guldsmycken i detaljhandeln är skattepliktig, ska beskattas med 25 procent och redovisas av säljaren.

Relaterade inlägg: