Vad är det i synth drog?

Vad är det i synth drog?

Vad är det i synth drog?

Många missbrukare beställer hem syntetiska så kallade designerdroger på nätet. Populärast just nu är 3-CMC (3-klorometkatinon) som är en centralstimulerande amfetaminliknande drog. Hittills i år har Tullverket beslagtagit 15 kilo av drogen, vilket motsvarar ungefär 75 000 doser.

Vilka droger är kemiska?

Syntetiska droger skapas med syntetiska kemikalier snarare än med naturliga ingredienser. Ett antal syntetiska droger på marknaden, inklusive ecstasy, LSD och metamfetamin, beskrivs i andra häften i Sanningen om droger-serien.

Vad finns i 3cmc?

3-CMC är en sådan drog som först i april 2019 klassades som narkotika tillsammans med 4-CMC som är en liknande drog. Samtliga ingår i en grupp som kallas katinoner som stimulerar det centrala nervsystemet genom att öka frisättningen av kroppens signalsubstanser dopamin, noradrenalin och serotonin.

Vad innehåller synt?

Syntens uppbyggnad

  • Den ljudalstrande delen i en synthesizer består av en eller flera oscillatorer som skapar en mer eller mindre komplex signal och ett nät av funktioner som påverkar signalen. ...
  • Utöver den ljudalstrande delen finns oftast en manuell anordning för att spela instrumentet.

Vad är Opiumderivat?

Opiater: består av naturliga opiumderivat, det vill säga medel som kommer från opium. Exempel på sådana är morfin, kodein och heroin. Kategorin omfattar också syntetiska opiater som metadon och fentanyler.

Vad är en partydrog?

Utöver de amfetaminliknande drogerna kallas ibland cannabis, kokain och GHB (gammahydroxibutyrat) också för partydroger; en mer relevant benämning vore »ungdomsdroger«. Partydroger intas framför allt av ungdomar mellan 15 och 25 års ålder i samband med fester och dans – »partyn«.

Hur farligt är 3-CMC?

Designerdroger som 3-CMC innehåller substanser som ger rus, en känsla av eufori, ökad empati och hallucinationer. Men preparaten kan även ha allvarliga biverkningar som kramper, psykoser och hjärnskador. I två fall under 2021 har personer avlidit som enligt rättskemiska analyser tagit 3-CMC och andra substanser.

Hur länge syns 3-CMC?

För cannabis (THC) är skillnaden mellan matriserna stora; detektionstiden i saliv kan vara mindre än 1 dygn efter ett signifikant intag, där den i urin kan vara en vecka (sporadiskt intag) eller kontinuerligt positivt (kroniskt bruk med fyllda fettdepåer).

Vad är det för skillnad på en synth eller keyboard?

Enkelt uttryckt så är en synt/synthesizer ett instrument främst gjort för att skapa och sätta samman ljud, och även mixa och jobba med dem i en studio. En keyboard innehåller redan från början olika ljud (piano, elpiano, syntljud, stråkar, trumkomp, med mera) färdiga att spela upp.

Relaterade inlägg: