Vem tjänar mest i Sverige 2021?

Vem tjänar mest i Sverige 2021?

Vem tjänar mest i Sverige 2021?

Den som toppar listan är Gustav Söderström, 45, som är produktchef på Spotify. Under taxeringsåret 2021 hade han 168 miljoner kronor i fastställd förvärvsinkomst.

Är CSN inkomst Skatteverket?

Om du haft studiemedel eller studiestartsstöd och det visar sig att du haft inkomster över fribeloppet som du inte meddelat oss, måste du visa hur inkomsten varit fördelad under året. Det behöver vi veta eftersom CSN tar hänsyn till din inkomst per kalenderhalvår, medan den uppgift vi får från Skatteverket är per år.

Vad menas med inkomstuppgifter?

Skatter på inkomst Den som är anställd får en lönespecifikation varje månad som specificerar bruttolön och nettolön. Bruttolönen är lönen före skatteavdrag. Nettolönen är den lön som betalas in på den anställdes bankkonto. Den anställde måste skatta för sin inkomst och de flesta förmåner som erhålls.

Vilken person tjänar mest i Sverige?

Spotifys produktchef Gustav Söderström är den som hade högst lön i Sverige under 2020, rapporterar Dagens Nyheter med hänvisning till statistik från Skatteverket. Gustav Söderström toppar listan för inkomst av tjänst, dit också bonusar och andra ersättningar från jobbet räknas.

Vem har högst månadslön i Sverige?

Medellönen i Sverige är 36 100 kronor. Medellönen skiljer sig dock mycket åt för olika yrken. Högre chefer inom bank, finans och försäkring har den högsta medellönen. Den lägsta medellönen har hemservicepersonal.

Relaterade inlägg: