Vad innebär Sandbox Thailand?

Vad innebär Sandbox Thailand?

Vad innebär Sandbox Thailand?

Thailand börjar gradvis att öppnas upp för internationella besökare. I Phuket har en så kallad “Sandbox”-modell införts som möjliggör att turister som är fullt vaccinerade kan resa till staden utan att vara i karantän. I modellen ingår även riktlinjer som besökarna ska följa under resan.

När öppnar Thailand sina gränser?

Men från och med den har Thailand öppnat landgränser på experimentbasis i följande områden: Nong Khai, Udon Thani och Songkhla samt fr.

När släpper Thailand på karantän?

Från och med slopas PCR-test och kravet att spendera en natt på särskilt hotell vid inresa till Thailand. För fullvaccinerade och ovaccinerade gäller fortsatt att alla före avresa måste registrera och erhålla ett sk.

Hur får man Thailand pass?

Här följer därför några tips till dig som skall söka "Thai Pass". Besök thailändska ambassadens hemsida för senaste information! Beträffande vaccinationsbevisen (både för dos 1 och 2), måste båda dessa vara på engelska. Hämtar du det digitala vaccinationsbeviset från www.covidbevis.se, så anges här bara dos 2 (av 2).

Kan man resa från Thailand till Sverige?

Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige (och de övriga Schengenländerna) i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vara i ett land kortare tid än 90 dagar.

Vilken provins ligger Hua Hin?

Hua Hin (Thai หัวหิน) är en känd turistort i Thailand, som ligger på norra Malackahalvön i provinsen Prachuap Khiri Khan.

Hur länge gäller Thailand pass?

Thailand tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Ambassaden känner till att passinnehavare med kortare giltighetstid på passet ibland tillåts resa in i landet, men känner också till att resenärer blir nekade inresa av samma anledning.

När behöver man inte sitta i karantän?

Friska hemvändande personer från områden i Kina där fall av det nya coronaviruset rapporterats bör vara uppmärksamma på symtom, men behöver inte sitta i karantän. Karantän i dess tvångsmässiga form innebär en kraftfull åtgärd som är noga reglerad i smittskyddslagen och bedöms i nuläget inte vara motiverad.

Hur länge måste jag sitta i karantän?

Om du har symtom och tar ett självtest ska du alltså stanna hemma och undvika nära kontakt med andra tills du är frisk. Det gäller oavsett om resultatet är positivt eller negativt.

Relaterade inlägg: