När får man ha snökedjor?

När får man ha snökedjor?

När får man ha snökedjor?

Vinterdäck 1 december–31 mars Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Exempel på likvärdig utrustning är snökedjor eller sandspridare.

Hur många kedjor måste man ha i Norge?

Norge – Fordon med en bruttovikt som överstiger 3,5 ton måste ha snökedjor i fordonet från den 15 oktober till den 31 mars. Lastbil med släp måste medföra 7 snökedjor (varav 5 för lastbilen/dragfordonet).

När ska vinterdäcken av 2022?

Transportstyrelsen sätter upp specifika datum för när det är dags att byta däck. I år är kraven på vinterdäck från 1 december 2021 till 31 mars 2022. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober 2021 till 15 april 2022.

Vilka snökedjor passar?

Har bilen fyrhjulsdrift bör snökedjor monteras på hjulen på den axel som driver mest eller på alla fyra hjulen. Se till att snökedjorna passar dina hjul. Sök med ditt registeringsnummer och kontrollera mot bilens däckdimensioner för att få fram vilka av Biltemas snökedjor som passar.

Hur lång får en lastbil vara i Norge?

Sedan den 14 januari i år är det tillåtet att köra lastbilsekipage med upp till 24 meters längd och 60 tons totalvikt på det vägnät i Norge där modulekipage är tillåtna. Det framgår av information från det norska åkeriförbundet NLF.

Hur länge får man köra med dubbdäck 2022?

Dubbdäck 1 oktober – 15 april Det betyder att du måste använda vinterdäcken till 31 mars om det råder vinterväglag och kör du på dubbdäck måste de av senast 15 april, om det inte råder vinterväglag.

Hur mycket böter om man kör med dubbdäck?

Böter för de som inte byter Att köra med dubbdäck kostar 500 kronor och har däcken otillräckligt mönsterdjup så är det 1 200 kronor som gäller. Vintertid få bilister utan vinterdäck böta 1 200 kronor.

Hur länge kan man ha vinterdäck?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Relaterade inlägg: