Vem simmade över Engelska kanalen?

Vem simmade över Engelska kanalen?

Vem simmade över Engelska kanalen?

Blott åtta dagar senare simmade Sally Bauer den 30 kilometer långa sträckan mellan Grisslehamn och Signilskär på Åland på 13 timmar och 6 minuter. Sitt internationella genombrott fick Sally Bauer 1939 då hon simmade över Engelska kanalen, något hon drömt om sedan amerikanskan Gertrude Ederle utfört samma bedrift 1926.

Vad är det längsta någon har simmat i sträck?

Efter 65 dagars kämpande avslutade i går Martin Strel en ovanlig simtur: 5.265 kilometer i Amazonfloden. Den 52-årige slovenen blev därmed först i världen att simma hela världens näst längsta flod. Längst är Nilen.

Har någon simmat över Stilla havet?

Fransmannen Ben Lecomte vill som första människa simma över stilla havet. På tisdagen gav den 51-åriga simmaren sig iväg från Chōshi på Japans östkust med siktet inställt på San Fransisco, nästan 900 mil bort. Det är inte första gången Ben Lecomte ger sig ut på djupt vatten.

Vilket vatten simmade Bauer över 1938?

1938 utlovade en dansk firma en prissumma på 5 000 kronor åt den person som lyckades slå det danska rekordet för att simma över Kattegatt. Bauer simmade en sträcka på 48 kilometer mellan Sjællands Odde och Katholm söder om Grenå, men misslyckades i sitt första försök.

Hur lång tid tar det att simma från Helsingborg till Helsingör?

Sju elitsimmare från Helsingborgs simsällskap simmade igår över Öresund. Nytt rekord sattes av Christoffer Wallin, 15 år, som korsade sundet på 53 minuter och 46 sekunder. En efter en siktades de i kikare från kusten, crawlande med varsin båt i följeslag.

Kan man simma mellan Helsingborg och Helsingör?

Från Danmark till Sverige För att lyfta frågan bestämde de sig för att simma över Öresund från Helsingör och Helsingborg. – Det finns ett metavärde för oss i detta. Sträckan är ungefär fyra och en halv kilometer och det finns hinder på vägen även här och det kan bli symboliskt när vi simmar här, säger Anna Rosén Rösiö.

Relaterade inlägg: