Hur mycket får man dra på 30 släp?

Hur mycket får man dra på 30 släp?

Hur mycket får man dra på 30 släp?

– Max 30 kilometer i timmen. – Du får inte köra på motorväg eller på motortrafikled. – En godkänd LGF-skylt måste finnas bak på släpkärran. – Bruttovikten på släpet får inte överstiga bilens bruttovikt om släpvagnen saknar bromsar.

Hur mycket får släpvagnen väga om bilen ska dra den?

Har du B-körkort får du alltid dra släp vars totalvikt är lägre än 750 kg. Om din bil skulle väga 3500 kg innebär detta att ekipaget alltså tillsammans får väga upp till 4250 kg.

Får man köra med 30 släp på motorväg?

Den högsta hastigheten är 30 km/tim. Det ska finnas en godkänd LGF-skylt baktill. Under mörker ska vagnen ha två röda lyktor och två röda reflexer bakåt och orange reflexanordningar åt sidorna. Det är inte tillåtet att köramotorväg eller motortrafikled.

Vilka regler gäller för efterfordon?

Ett efterfordon får inte framföras i högre hastighet än 30 kilometer i timmen. Efterfordonet ska vara försett med LGF-skylt, körriktningsvisare, två vita reflexer framtill, orangegula sidomarkeringsreflexer, två röda triangelformade reflexer baktill och om fordonet framförs i mörker, två röda positionslyktor bak.

Vad är ett tillkopplat efterfordon?

Ett efterfordon är ett redskap eller annat som inte är en släpvagn eller ett terrängsläp men som är kopplat till en bil, en traktor, ett motorredskap eller terrängmotorfordon. Ett efterfordon är inte avsett för att frakta gods. Exempel på efterfordon: tryckluftskompressor.

Relaterade inlägg: