Hur djupt är Svarta havet?

Hur djupt är Svarta havet?

Hur djupt är Svarta havet?

2 212 mSvarta havet / Största djup

Är Sofia i Bulgarien?

Sofia (bulgariska: София; Sofija) är huvudstad och största stad i Bulgarien. Staden ligger i västra Bulgarien, vid foten av bergsmassivet Vitosja, och är administrativt, kulturellt och industriellt centrum i landet.

Hur många talar bulgariska?

Bulgariska
Talas iBulgarien Ukraina Moldavien Rumänien Serbien Nordmakedonien
RegionBalkan
Antal talare
Statusstabilt
Officiell status

Hur är det att bada i Svarta havet?

Vi mäter dagligen havstemperaturen i 6 länder eller regioner, bland vilka: Bulgarien, Georgien, Rumänien, Ryssland, Turkiet och Ukraina . Vattentemperaturen just nu är som lägst 19°C och som högst22°C. Säsongsmedeltemperaturen i vattnet ligger mellan 20.3°C och 22.5°C (se vattentemperaturen i Svarta havet i juni).

Vad är salthalten i Svarta havet?

Skillnad i vattnets densitet ger en tydlig skiktning Bräckt vatten och saltvatten skiktas i Svarta havet eftersom koncentrationen av tyngre saltmolekyler ger vattnet olika densitet. De översta 100 meterna har en salthalt på 1,7–1,8 procent. På bara några meter stiger salthalten till 2,1 procent.

Hur många människor talar rumänska?

Rumänska dialekter Denna dialekt motsvarar den faktiska rumänskan, som talas av ungefär 19 miljoner människor i Rumänien, av ca. fyra miljoner människor i Moldavien samt av minoriteter i Serbien och Montenegro, Slovenien, Bosnien, Makedonien, Bulgarien och Ungern.

Vad ligger Bulgarien?

Bulgarien ligger på östra Balkanhalvön och har kust mot Svarta havet i öster. I norr är Donau gränsflod mot Rumänien med undantag för sträckan mellan staden Silistra, där floden vänder mot norr, och Svarta havet. Till ytan är landet ungefär en fjärdedel så stort som Sverige.

Kan man bada i Svarta havet?

Regionen har ett stort antal orter för alla smaker; vattentemperaturen i Svarta havet är lämplig för simning i fyra till sex månader om året.

Relaterade inlägg: