Får en 14 åring köra Fatbike?

Får en 14 åring köra Fatbike?

Får en 14 åring köra Fatbike?

Ska vara konstruerad för en maxhastighet på 20 km/h med en motor på max 250 watt. Får då framföras på cykelbanor och i viss utsträckning även på vägen. Krav på att ha bromsar och ringklocka, om den framförs i mörker ska det finnas ljus fram och bak samt reflexer. Förare under 15 år ska använda hjälm.

Hur länge håller Övningskörningstillstånd?

Hur länge gäller handledarbeviset? Ett handledarbevis gäller i fem år så länge körkortet inte blir återkallat. Du måste sen göra en ny ansökan och bli godkänd på nytt, om du vill fortsätta att vara handledare.

Får barn köra fatbike?

Du som är under 15 år måste ha hjälm. Moped: Om fatbiken kan köras snabbare än 25 km/h med en starkare motor än 250 w upp till 1 000w, kan de istället bli betraktade som en moped klass 2, eller ”övriga fordon”. Då krävs det att du kör på cykelbanan, bär hjälm, är över 15 år samt dessutom har ett förarbevis.

Vem får köra en fatbike?

Man får inte köra fatbike eller elmoped som går över 25 km/h och/eller har motoreffekt över 1000 Watt, på cykelbana. Om fordonet kör max 25 km/h får man det OM motorn är på max 1000 Watt och godkänd enligt EU reglerna.

Hur många kan man vara handledare för?

En handledare kan ha max fem elever samtidigt. Man måste göra en ansökan för varje elev. Läs mer om hur du ansöker och vilka regler som gäller.

Hur många får man vara i bilen vid övningskörning?

Får barn vara med? Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som är godkänd som handledare. Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen.

Hur många handledare kan man ha?

En handledare kan ha max 15 godkännanden (för att få handleda en elev för en viss behörighet) samtidigt, som kan fördelas på som mest 15 elever. Ett godkännande gäller i 5 år, och kan inte avbrytas när din elev är färdig med utbildningen.

Relaterade inlägg: