Vart ligger Australien geografiskt?

Vart ligger Australien geografiskt?

Vart ligger Australien geografiskt?

Australien omges av Stilla havet i öster (Korall- och Tasmanhaven) och Indiska oceanen i väster. I norr skiljs landet från Asien (Indonesien och Östtimor) av Timorsjön, Arafurasjön och Torres sund. Till Australien hör ett antal öar i omgivningen.

Varför regnar det lite i Australien?

Regn och vatten i landskapet Eftersom större delen av Australiens inland är väldigt torrt så innebär den låga till obefintliga nederbörden att de få flodbäddar och sjöar som finns oftast ligger torra i väntan på regn.

Vilket land ligger närmast Australien?

Det är till ytan världens sjätte största land. Angränsande länder är Indonesien, Östtimor och Papua Nya Guinea i norr, Salomonöarna, Vanuatu och Nya Kaledonien i nordöst och Nya Zeeland i sydost.

När är det regnperiod i Australien?

Regnperioden infaller vanligtvis i oktober/november till mars/april, medan april-oktober är i stort sett helt regnfria. Under regnperioden gör man bäst i att inte bada i havet vid stränderna i norra Australien, eftersom det då finns väldigt giftiga maneter i vattnet. Så: Bestäm först vart ni vill åka.

Vilka länder ligger bredvid Australien?

Angränsande länder är Indonesien, Östtimor och Papua Nya Guinea i norr, Salomonöarna, Vanuatu och Nya Kaledonien i nordöst och Nya Zeeland i sydost.

Relaterade inlägg: