Hur snabbt växer azalea?

Hur snabbt växer azalea?

Hur snabbt växer azalea?

I slutet av november brukar azaleorna börja säljas. Oftast är de då översållade av lovande blomknoppar som kan ge blomning i upp till 8 veckor!

Kan man klippa ner en azalea?

På våren kan du beskära din azalea, något som kan göras ganska hårt så länge du låter plantan få behålla sin naturliga form. För de kraftigare föryngringarna är det mest lämpligt att beskära innan blomningen, och för resterande kan du göra det efter.

Hur ofta ska man vattna en azalea?

Lite vatten varje dag är det enklaste, ungefär 1 dl. Vattna azalean regelbundet, häll lite vatten i botten på ytterkrukan. Låt azalean torka upp mellan vattningarna. Gärna rumstempererat vatten och ingen näring när azalean blommar.

Varför tappar min azalea blad?

– En azalea som får rätt vattning kan blomma oavbrutet i uppåt två månader, men börjar den tappa bladen så är det ingen idé att spara den, tycker jag.

Är azalea giftig?

Växten innehåller ämnen som har irriterande egenskaper. Förgiftningar är ovanliga hos människa. Symtom: Brännande känsla i mun och svalg, salivavsöndring, kräkningar och diarré.

Vilka hortensia blommar på årsskotten?

Forever&Ever är en trädgårdshortensia som blommar på både års- och fjolårsskotten. Den är vinterhärdig till -25 grader, något mycket ovanligt för en trädgårdshortensia. Detta innebär att den klarar sig i upp till odlingszon 5. Plantan blommar rikligt från vår till sen höst (beroende på vart i Sverige du bor).

Relaterade inlägg: